Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un portal per a l’esport individual dissenyat per un alumne del TecnoCampus guanya el Premi UPF Emprèn 2011

Escoltar

Un portal per a l’esport individual dissenyat per un alumne del TecnoCampus guanya el Premi UPF Emprèn 2011

El guanyador és Eric Teruel Casajuana, estudiant del Màster en Emprenedoria i Innovació de l’Escola Universitària del Maresme

 


“Finixer”, un projecte elaborat per Eric Teruel Casajuana, estudiant del màster en Emprenedoria i Innovació de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ubicat al parc TecnoCampus Mataró-Maresme, ha estat el guanyador de la quarta edició del Premi UPF Emprèn. Aquest premi de foment de la cultura emprenedora entre els estudiants està dotat amb 20.000 euros, i l’atorga el Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra amb el patrocini de la Fundació Banc Sabadell. El lliurament es va fer la setmana passada en un acte celebrat al campus de la Ciutadella de la UPF i presidit pel rector d’aquesta universitat.


La presidenta del Consell Social de la UPF, Núria Basi, va destacar que “amb una quarantena de projectes presentats en la quarta edició, UPF Emprèn s’ha consolidat com una eina de foment de la cultura emprenedora entre els estudiants, graduats i postgraduats de la UPF, reforçant d'aquesta manera els vincles entre la Universitat i el teixit social i productiu”.  Segons Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell, “el Premi UPF Emprèn és un reconeixement que, juntament amb d’altres, fa palès el compromís de Banc Sabadell per incentivar l’esperit emprenedor i la vocació d’empresa, al mateix temps que volem afavorir la transferència del coneixement des de la universitat a la societat.”

 

Eric Teruel és estudiant de la primera edició del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació, una titulació de la UPF que té entre els seus objectius fonamentals proporcionar les competències bàsiques per a dur a terme noves iniciatives empresarials. Es tracta d’una titulació pionera a Catalunya en l’àmbit del foment de l’emprenedoria. Montse Vilalta, directora de l’EUM, destaca la importància d’aquest premi “perquè consolida el Tecnocampus i el Màster en particular, com a element de referència obligada quan es parla d’universitat emprenedora. Gràcies a aquests reconeixements i a la valuosa tasca d’un professorat molt implicat i altament qualificat, la segona edició del Màster compta enguany amb 26 estudiants matriculats que desenvoluparan projectes empresarials amb un alt component innovador”.

 

El projecte guanyador, “Finixer”, ha merescut aquest premi per la detecció de negoci en el marc d'un fenomen social en creixement: les competicions i els esdeveniments esportius i, en especial, les disciplines atlètiques. Destaca l’esforç realitzat en el pla d'empresa i el desenvolupament d'una tecnologia pròpia, així com la capacitat de creixement i escalabilitat a altres disciplines esportives o àmbits.

 

“Finixer” està concebuda com una plataforma digital especialitzada per dur a terme una gestió i una difusió clara i eficaç dels esdeveniments i calendaris, tant per a esportistes com per organitzadors. Alhora assegura la fiabilitat de les dades de cada esdeveniment i permet la gestió simple, ràpida i econòmica de les inscripcions dels participants. Finalment també inclou la dinamització i monitorització de les competicions a les xarxes socials (comentaris, vots, fotografies, etc.).

 

El projecte de portal inclourà un calendari unificat i oficial, que serveixi de consulta, referència i assistència als esportistes en l'elaboració dels seus calendaris de participació, i que ofereixi als organitzadors una eina de valoració i control dels seus esdeveniments.

 

El mercat potencial se situa en l'àmbit de l'esport individual (començant per l'atletisme, el triatló i el muntanyisme), i inclou diferents col·lectius: organitzadors d'esdeveniments esportius, esportistes i professionals del sector de l’esport i de la salut. L’estimació del mercat espanyol és de més de 430.000 esportistes, més de 1.000 organitzadors, uns 9.000 serveis de tercers i, aproximadament, 2.400 esdeveniments organitzats per any.

 

“Finixer” pretén promoure, gestionar i recomanar les competicions i els esdeveniments esportius a través de les xarxes socials, amb uns serveis creatius i innovadors adreçats als organitzadors, els participants i els assistents.

 

Un sistema de recomanació basat en perfils d'esportistes, a través de models d'intel·ligència artificial que treballen amb criteris de confiança i reputació, fan que “Finixer” pugui recomanar a cada usuari de manera personalitzada en quines competicions i esdeveniments pot participar.