Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una dotzena d’empreses, entitats i fundacions constitueixen la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró

Escoltar

Una dotzena d’empreses, entitats i fundacions constitueixen la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica lidera la iniciativaEl regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, ha presentat avui la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró, que té per objectiu principal treballar perquè Mataró sigui un territori socialment responsable (TSR). La xarxa està formada per 12 ens del municipi.


 

Ser territori socialment responsable comporta no només la suma de les responsabilitats de l’empresa, les organitzacions i l'Administració pública sinó també el diàleg que entre totes elles hi ha d'haver per tal de tenir un territori sostenible, habitable i cohesionat.

 

Les empreses, entitats i fundacions que formen part de la Xarxa de Responsabilitat Social de Mataró han signat avui un document en el qual es declaren compromeses amb la gestió responsable i assumeixen el compromís d’aportar la seva experiència i trajectòria per aconseguir un territori responsable.

 

La xarxa, que està liderada per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) està formada per: ACRA, Aigües de Mataró, Comissions Obreres, CETEMMSA, Corresponsables, Empresa Casas, Escola Pia Santa Anna, la Federació d’Associacions i Gremis de Mataró i Maresme, la fundació Bufí i Planas, la fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, la Residència Laia i Vilaseca SA.

 

La xarxa està adherida a la Red Retos, una xarxa de xarxes a nivell d’Estat espanyol que té la finalitat d’articular, integrar i implementar diferents estratègies per al desenvolupament de territoris socialment responsables (TSR).

 

Red Retos està integrada per ajuntaments com Avilés, Gijón, Jaén, Huelva, Gandia i Castellón, entre d’altres. Amb l’adhesió a la Red Retos, l’IMPEM va ser la primera entitat pública local de Catalunya amb presència a la xarxa estatal, fins al moment Catalunya hi era present a través de la Diputació de Barcelona.

 

L'IMPEM treballa per la Responsabilitat Social (RS) des de l'any 2004 amb les empreses, associacions i gremis empresarials de la ciutat. És pionera en aquest àmbit a Catalunya com a entitat pública impulsora de la responsabilitat social.

 

El proper dia 11 de novembre tindrà lloc a l’espai de TecnoCampus una jornada sobre Innovació i Territori dins del marc de la Responsabilitat Social on es farà difusió de bones pràctiques que hi ha a Catalunya. A la jornada hi assistiran els membres de la Red Retos que el dia anterior hauran fet la seva assemblea general en el mateix espai.