Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una escultura de l'artista turc Cevdet Erek realitzada a Can Xalant s'exposa a la Galeria Tate Modern de Londres

Escoltar

Una escultura de l'artista turc Cevdet Erek realitzada a Can Xalant s'exposa a la Galeria Tate Modern de Londres

 

De l’11 de febrer al 17 d’abril de 2011 el Nivell 2 de la Galeria Tate Modern de Londres presenta l’exposició “Out of Place”, fruit de la col·laboració entre Tate Modern i Darat al Funun (Amman, Jordània) que ha estat comissariada per Kasia Redzisz i Ala ‘Younis. L’exposició recull el treball de quatre artistes de diferents procedències que exploren la relació entre les forces polítiques dominants i les històries personals i col·lectives en observar l’espai urbà, les estructures arquitectòniques i la condició de desplaçament.

 

L’escultura titulada “Shading Monument for the Artist”, obra de l’artista turc Cevdet Erek forma part d’aquesta exposició. Es tracta d’ una construcció arquitectònica on l’estructura és un text que només es pot llegir quan es projecta en forma d’ombra i on les paraules han estat extretes dels monuments dedicats als que van lluitar a la Guerra Civil espanyola. El projecte es va dur a terme durant la residència artística que Cevdet Erek va realitzar a Can Xalant durant els mesos d’octubre i novembre del 2008 i com a part de l’intercanvi entre el centre Platform Garanti d’Istanbul i Can Xalant de Mataró.

 

“Shading Monument for the Artist” va ésser presentada durant el 2009 a l’exposició “Centri/fugacions”, a l’espai d’exposicions La Capella de l’Ajuntament de Barcelona, en la qual es van mostrar el resultats dels intercanvis entre Can Xalant i Platform Garanti d’Istanbul durant el 2007 i el 2008.

 

 

Cevdet Erek

 

Arquitecte, artista i dissenyador de so, utilitza habitualment en els seus projectes sons i ritmes, imatges o objectes, construccions i performances per generar experiències mitjançant la captura i la reformulació d’espais i situacions.

 

Cevdet Erek ha mostrat les seves obres al Museu Stedelijk CS, a les Biennals d’Istanbul i Liverpool, ZKM (Centre per art i media Karlsruhe), Platform Garanti, V2_ (Institute for the Unstable Media de Rotterdam), Martin Gropius Bau (Festival de Berlín ), IFA Gallery (Sttutgard i Berlín), Momas (Museum of Modern Art Saitama), Museu d’Art d’Estònia i Living art Museum Reykjavik entre d’altres.