Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

44 alumnes de secundària han aprofitat les estades formatives que proporcionen els projectes Singulars

Escoltar

44 alumnes de secundària han aprofitat les estades formatives que proporcionen els projectes Singulars

Durant les estades l’alumnat adquireix coneixements pràctics sobre una professió



El Centre Cívic Pla d’en Boet acollirà dimecres 20 de juny a les 19.30 h l’acte de cloenda dels projectes Singulars. En aquest acte, el president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pere Galbany; el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey; i l’inspector en cap dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental, Salvador Grijalvo, faran un reconeixement a totes les persones i empreses que s’han implicat en aquests projectes: alumnat, famílies, personal docent i empreses.


 

En aquesta edició hi han participat 44 alumnes de 4t d’ESO dels instituts: Miquel Biada, Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Thos i Codina i de l’Escola Pia de Santa Anna. Així mateix s’ha comptat amb la col·laboració de 52 empreses i entitats de Mataró i el Maresme que han possibilitat que els alumnes participants als projectes hagin pogut realitzar les estades formatives a les seves empreses.

 

Els projectes Singulars tenen per objectiu principal oferir suport als joves en els darrers cursos de l’ESO, possibilitant-los de trobar un espai educatiu adaptat a les seves necessitats, on l’aprenentatge resulti atractiu i engrescador, combinant el treball escolar amb estades formatives en empreses.

 

Durant les estades a les empreses l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió i els requeriments d’accés.



Gràcies al treball i la col·laboració de les empreses i entitats amb els projectes que es desenvolupen s’afavoreix el procés de transició dels joves que hi participen amb uns bons resultats, ja que el 80 % dels participants aconsegueixen acreditar el Graduat en Educació Secundària (GES).

 

Aquest és un projecte liderat per l’IME, l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Les empreses participants han estat: Alcampo SA, Aluaema SL, Autoequip Mataró, Automòbils Energia, Bocca Restaurant, Box in out 2000 SL, Bruno Mollet, SL, Cafeteria Montblanc SL, Canada House, CEO del Maresme, Clínica Vet Gatassa, CN Mecànic, Concoral, D1.7 Bernat Ximenes Ros, EB Elna, EB Els Menuts, EB Els Garrofers, EB La Riereta, EB Rocafonda, EB La Llàntia, El ca Rosa, El pati dels musclos, escola Àngela Bransuela, escola Antonio Machado, escola Camí del Mig, escola Cirera, escola La Llàntia, escola Joan Corominas, escola Josep Montserrat, escola Tomás Viñas, escola Vista Alegre, Equip Moder’s (Lola Perruquers), Fotoprix, Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Fundació privada Don Caballo: Hípica Don Caballo, Green Lemon, IMPEM, Jordi Llop, Juli Torrents, Media Mark Mataró, Motos JAB, Murga y Gómez SL, Nuscamps SL, Padín Casado SCP, Pere Cabot, Perruqueria Pèls, Piscina Municipal, Mataró Ràdio, Reme i Manel SL, Residència Geriàtrica LAIA, Sala Assessor Informàtic, S.L., Sabateria Zamora, Salon de Belleza Rosi, Sangiovese SL, Susana Rodríguez Sanz, Taller Iluro Automaresme, S.L., Talleres Europa, Talleres Ronda 2 Exterior, Tradipress Transportes ext., Viver Municipal de Mataró, Women’s secret (Grupo Cortefiel).