Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

850 escolars de Mataró i Maresme interpretaran la cantata “50 milions de segons” dins el projecte Cantània

Escoltar

850 escolars de Mataró i Maresme interpretaran la cantata “50 milions de segons” dins el projecte Cantània

Els concerts tindran lloc el 19 i 20 de maig al Teatre MonumentalEl projecte Cantània és una iniciativa de L’Auditori que des de fa 8 anys se celebra a Mataró mitjançant un concert molt especial que dóna l’oportunitat als alumnes de les diferents escoles de primària, participants al projecte, de trepitjar l’escenari del Teatre Monumental de Mataró acompanyats de músics professionals.
Els concerts tindran lloc a les 12 i a les 18 h del dissabte 19 i del diumenge 20 de maig. En aquesta edició es faran quatre concerts: tres concerts on participaran les escoles de Mataró i un quart amb la participació de diverses escoles del Maresme. En aquesta edició, participaran en el projecte Cantània 850 nens i nenes de 22 escoles de la comarca, superant la xifra de l’any passat.
La cantata d’aquest any es diu “50 milions de segons” i és un musical composat per Joan Vives i amb text de Piti Español i dirigit per Josep Prats. “50 milions de segons” és el temps que, més o menys, es passa a l’escola al llarg de la infantesa, i durant tot aquest temps es viuen moltes experiències que, més tard, es convertiran en records que acompanyen tota la vida.
Els cors escolars i els dos actors, un noi i una noia, protagonistes de “50 milions de segons”, interpretaran cançons amb un to irònic, simpàtic i una mica transgressor, sobre records com l’entrepà preferit, la suposada mania que pugui tenir un professor vers un alumne, l’excés d’activitats extraescolars o un atac de polls. I amb un to emocionat, sobre records tan punyents com el bullying, la gelosia pel germà que acaba de néixer o la nostàlgia pels mestres que es van deixant enrere. Tot això acompanyat per una música eclèctica i teatral, on hi cap tant el pop com el rock-and-roll, les marxes o el rag-time.
Aquest projecte formatiu comença al mes de novembre. Els mestres de música de les diferents escoles participants en el projecte reben tres sessions de formació al Teatre Auditori de Granollers. El dia 1 de març va tenir lloc la darrera sessió de formació. En aquestes sessions, els mestres treballen la cantata amb els seus creadors per després posar en pràctica tot aquest aprenentatge amb els seus alumnes.