Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renovarà el clavegueram del carrer de Joan B. Balançó i Boter

Escoltar

Aigües de Mataró renovarà el clavegueram del carrer de Joan B. Balançó i Boter

També es farà nova la xarxa d’aigua de la ronda de Joan Peiró i carrers adjacents

La Junta de Govern Local va aprovar ahir, dilluns 13, el projecte de renovació del clavegueram del carrer de Joan B. Balançó i Boter, al barri de Pla d’en Boet, i el projecte de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable de la ronda de Joan Peiró, torrent de la Pólvora i carrers de Cáceres i de Sevilla, a Cirera.

 

Les dues actuacions estan previstes al programa d’inversions d’Aigües de Mataró per aquest any i formen part, respectivament, del Pla Director del Clavegueram i del Pla Director de l’Aigua de Mataró 2011-2025.

 

 

Clavegueram del carrer de Balançó i Boter

 

El projecte aprovat preveu construir un col·lector de PVC de 115 m lineals i d’1 m de diàmetre al carrer de Balançó i Boter. El tub de formigó actual es troba en força mal estat i ja ha hagut de ser reparat en diferents ocasions.

 

El traçat de la nova claveguera no coincideix amb el de l’actual, que s’haurà d’anul·lar quan el nou tub entri en funcionament. Es construiran tres pous de registre i nous embornals. Es connectaran tots els claveguerons que estiguin en servei i es substituiran aquells que estiguin en mal estat.

 

Les obres estan pressupostades en 242.544,43 €, IVA inclòs. El termini d’execució previst és de 10 setmanes. Aigües de Mataró preveu començar els treballs durant el mes de març.

 

Aquest projecte correspon a una primera fase de les obres previstes en aquesta zona. En una fase posterior està previst renovar també el tram de clavegueram del Camí Ral entre els carrers de Joan B. Balançó i Boter i de Sant Valentí i el del mateix carrer de Sant Valentí.

 

 

Xarxa d’aigua ronda de Joan Peiró, torrent de la Pólvora i carrers de Cáceres i de Sevilla

 

Pel que fa a la xarxa d’aigua potable, es preveu la renovació de la canonada de fibrociment de la ronda de Joan Peiró, el torrent de la Pólvora i els carrers de Cáceres i de Sevilla.

 

El projecte s’executarà en dues fases:

 

- Fase 1: preveu la instal·lació de 233 m lineals de canonades de polietilè d’un diàmetre variable entre 9 i 20 cm a la ronda de Joan Peiró i el torrent de la Pólvora.

 

- Fase 2: preveu la instal·lació de 293 m lineals de canonades de polietilè, també de diàmetre variable entre 9 i 20 cm, a la ronda de Joan Peiró i els carrers de Cáceres i de Sevilla.

 

Les obres estan pressupostades en 157.990,35 € (IVA inclòs) i tenen un termini d’execució previst de 16 setmanes. Es preveu que els treballs puguin iniciar-se la propera primavera.

 

Abans de l’inici dels treballs, els dos projectes han de superar els tràmits d’exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa constructora.