Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró rep 162 trucades i realitza 58 sortides durant el diumenge per fuites d’aigua

Escoltar

Aigües de Mataró rep 162 trucades i realitza 58 sortides durant el diumenge per fuites d’aigua

Cal protegir canonades i instal·lacions exteriors per evitar que es glacin

La companyia municipal Aigües de Mataró ha estat el servei municipal que ha registrat més incidències durant tot el cap de setmana amb motiu de les glaçades. Durant el dia d’avui l’empresa municipal ha atès 162 trucades i ha realitzat 58 sortides.

 

La majoria dels veïns que han realitzat trucades volien informació sobre perquè no tenien aigua a casa, o bé han comunicat el rebentament de muntants i fuites d’aigua en la instal·lació particular de l’habitatge a conseqüència de les baixes temperatures.

 

L’única avaria a la xarxa pública de subministrament ha tingut lloc avui a les 13 h a l’avinguda d’Alfons X el Savi. A conseqüència de  la mateixa s’ha hagut de tallar el subministrament a uns 200 abonats d’aquest vial durant aproximadament una hora.

 

Les oficines d’Aigües de Mataró (carrer de Pitàgores, 1-7) estaran obertes avui fins a les 24 h per atendre presencialment als ciutadans. Aquesta nit es manté un operatiu de guàrdia al qual es derivaran les trucades que es registrin als telèfons habituals (900 777 555 i 93 741 61 00).

 

El telèfon d’atenció ciutadana 010 ha atès avui 32 trucades entre les 8h i les 18 h.

 

La Policia Local ha realitzat 13 actuacions, la majoria per respondre a trucades que comunicaven fuites d’aigua o la formació de plaques de gel. El Servei de Manteniment ha estat repartint sal durant tot el dia i manté actius dos equips de treball per actuar quan es requereixi.

 

Al llarg del dia s’han repartit dinars a 8 persones i begudes calentes a 12 més. Es manté actiu l’operatiu d’atenció contínua a les persones sense sostre o amb habitatge precari que suposa l’obertura de 21 a 9h de l’alberg d’acollida de Creu Roja i de 9 a 21 del Club Social Andana.

 

Es segueix recordant a la població que prengui les mesures d’autoprotecció necessàries davant l’onada de fred. Especialment, es recomana:

 

-         Protegir les aixetes i comptadors d’aigua per evitar que es glacin.

-         Buidar les canonades exteriors i tancar la clau de pas o mantenir un rajolí d’aigua per evitar-ne la congelació.