Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alcaldes i regidors del Maresme visiten les instal·lacions del Centre Integral de Valorització de Residus

Escoltar

Alcaldes i regidors del Maresme visiten les instal·lacions del Centre Integral de Valorització de Residus



Diversos alcaldes i regidors del Maresme van visitar dissabte les instal·lacions del nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme acompanyats per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. Entre ells hi havia l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, l’alcadessa de Sant Pol, Montserrat Rodríguez; i l’alcalde de Dosrius, Josep Jo, vicepresident del Consorci.


 

Els assistents van poder visitar les noves instal·lacions del centre, on destaca la nova Planta de Tractament de la fracció resta. L’objectiu de la instal·lació és el tractament de la fracció resta per a recuperar tots els materials aprofitables, inclosa la matèria orgànica, i derivar el rebuig combustible d’aquest tractament cap a la planta incineradora, que també ha estat objecte de diferents millores per tal d’adequar-la al nou rebuig combustible a tractar.

 

Aquestes noves instal·lacions permeten obtenir noves fonts d’energies renovables, que complementen l’energia obtinguda en la incineració i la metanització (obtenció de biogàs a partir de la matèria orgànica) amb la coberta solar fotovoltaica més gran del Maresme i l’aportació de calor a la xarxa municipal de District Heating and Cooling coneguda com a Tub Verd.

 

El nou Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme té la virtut de reunir en una mateixa instal·lació un amplíssim ventall de processos, donant compliment als principis de proximitat i suficiència, i constituint alhora una instal·lació de referència a nivell internacional.

 

El 18 de febrer ha estat programada una altra visita a la planta per a alcaldes i regidors de la comarca, a la qual també hi assistiran representants del Vallès Oriental, comarca amb la qual el Maresme té un conveni d’intercanvi i optimització de fluxos de residus.