Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest Nadal els comerços podran obrir el 6, 8, 16, 23, i 30 de desembre i també el 13 de gener per les rebaixes d’hivern

Escoltar

Aquest Nadal els comerços podran obrir el 6, 8, 16, 23, i 30 de desembre i també el 13 de gener per les rebaixes d’hivern

Aquests dies hi haurà restriccions de trànsit al centre de la ciutat

La Generalitat ha assenyalat enguany el Dia de la Constitució (6 de desembre), el de la Immaculada (8 de desembre) i els diumenge 16, 23 i 30 desembre de 2012 com a dies festius d’obertura comercial amb l’objectiu d’afavorir l’activitat vinculada a les compres de Nadal i també ha aprovat que els establiments podran obrir les seves portes el 13 de gener de 2013, que és el primer diumenge corresponent a les rebaixes d’hivern.


 

L’Ajuntament recomana accedir al centre de Mataró en transport públic i/o utilitzar els aparcaments públics per als vehicles que estan més a prop de la zona de vianants, on es preveu una gran afluència de gent.

 

Aquests dies s’aplicaran les restriccions al trànsit que habitualment es fan els dissabtes i que afecten bàsicament a la Muralla de Sant Llorenç, que estarà tallada de 18 a 21 hores. Només hi tindran accés els residents, el Mataró Bus, i els taxis. L’aparcament de la Riera tindrà accés i sortida pel carrer d’en Moles.

 

 

Normativa d’horaris comercials

 

A Catalunya el comerç en general pot obrir un màxim de 8 diumenges o festius a l'any, d'acord al calendari que fixa la Generalitat.

 

Amb la llei d'horaris els comerç poden obrir un màxim de 12 hores diàries, entre les 7 h i les 22 h, amb un límit setmanal de 72 hores, amb l'obligació de tancar diumenges i festius i avançar l'horari de tancament a les 20.00h els dies 24 i 31 de desembre. Dins d'aquests límits, els comerciants poden fixar lliurament la distribució del seu horari diari d'obertura.