Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba la flama del Canigó acompanyada de la família Robafaves

Escoltar

Arriba la flama del Canigó acompanyada de la família Robafaves

El grup Maimakansu portarà la flama fins al pebeter de l’Ajuntament

La Flama del Canigó arribarà a Mataró demà dissabte 23 de juny per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. La flama la portarà el grup Maimakansu i farà una part del camí acompanyada per la Família Robafaves. L’acte està organitzat pel Grup d’Opinió Jaume Llavina, Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Mataró.

 

Al voltant d’aquesta tradició, s’han organitzat diferents activitats que s’iniciaran a les 19 h davant de l’Ajuntament amb una ballada de danses populars que aniran a càrrec de l’Esbart Dansaire Iluro. El grup farà tres actuacions i ballarà jotes catalanes, mallorquines i valencianes davant la presència de l’alcalde, Joan Mora.

 

Està previst que a les 19.15 h la Família Robafaves arribi a la plaça de Santa Anna procedent de Can Marfà d’on hauran sortit a les 18.30 h fent el següent recorregut: Can Marfà, carrer de Jordi Joan, carrer de Pascual Madoz, carrer de Sant Pelegrí, Baixada de les Espenyes, carrer de Can Xammar, carrer de Sant Cristòfol, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona i plaça de Santa Anna (capella de Sant Sebastià).

 

A la plaça de Santa Anna, el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, rebrà la Flama del Canigó que arribarà a Mataró de mans del grup Maimakansu acompanyats pel Grup de Bicicleta de la UEC. El grup d’esportistes farà el següent itinerari: carrer de Sant Joan, Baixada de les Escaletes, “la Peixateria”, carrer de Sant Cristòfol, Bar “El Públic”, carrer de Santa Maria, plaça de Santa Maria, carrer Nou, La Riera, carrer d’Argentona, carrer d’en Moles, carrer de Sant Josep, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa i plaça de Santa Anna (capella de Sant Sebastià).

 

Tot seguit, els portants de la flama acompanyats de la Família Robafaves i les autoritats es dirigiran a l’Ajuntament on s’encendrà el pebeter instal·lat al balcó de l’Ajuntament. L’encesa anirà a càrrec dels presidents de les dues entitats organitzadores: Manuel Corredor, president del Grup d’Opinió Jaume Llavina, i Antoni Pous, president d’Òmnium Cultural. A continuació es llegirà el missatge de la Flama del Canigó 2012 redactat per l’antropòloga i professora de la Universitat de Barcelona, Josefina Roma, per acabar cantant tots plegats “Muntanyes del Canigó” dirigida per la professora de música Maria Salicrú.

 

La Família Robafaves farà després els seus balls tradicionals davant de l’Ajuntament i es donarà pas al repartiment de la flama a 14 entitats i grups de la ciutat: Centre Atlètic Laietana, Unió Recreativa Laru, veïns del carrer d’Altafulla, veïns de les Cinc Sènies, Centre Natació Mataró, Associació de Veïns de l’Havana i rodalies, Associació de Veïns Peramàs-Esmandies, Casal Municipal de Gent Gran del Parc, Unió Excursionista de Catalunya, Agrupació Científico-Excursionista, Marxaires del Camí del Nord, Associació Taghrast-Espai Amazic, Oudiodial iRevetlla Bar “El Públic”.

 

L’acte finalitzarà, a l’Ajuntament, amb el “Cant dels Segadors”, la sortida de la flama a diferents indrets de Mataró i la tornada de la Família Robafaves a Can Marfà que farà el següent trajecte: Ajuntament, carrer d’en Palau, plaça Gran, carrer de Magí de Vilallonga, plaça del Beat Salvador, carrer de la Palma, Baixada de les Espenyes, carrer de Sant Pelegrí, carrer de Pascual Mandoz, carrer del Ravalet, passatge de Can Marfà i Can Marfà.