Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avança la creació del Consell Econòmic i Social de Mataró

Escoltar

Avança la creació del Consell Econòmic i Social de Mataró

El Govern accepta 2 de les al·legacions presentades als estatuts del nou òrgan

El regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, ha explicat aquest matí en comissió informativa com serà el redactat definitiu dels estatuts del Consell Econòmic i Social de Mataró, que ha de convertir-se en un òrgan estable de concertació participat per empresaris i sindicats destinat a lluitar de manera conjunta per millorar les condicions socioeconòmiques a la ciutat.


 

L’objectiu és que el nou Consell elabori un Pla de xoc que impulsi la recuperació de la confiança dels ciutadans i l’enfortiment del teixit productiu, incentivant la creació d’ocupació, la reactivació del consum i la captació de noves empreses.

 

La creació del Consell Econòmic i Social va ser aprovada pel Ple al març juntament amb els estatuts d’aquest òrgan, que s’han de portar a l’aprovació definitiva del Ple després de resoldre les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública.

 

El Govern Municipal, format per CiU, ha acceptat dues de les quatre al·legacions presentades:

 

La primera, presentada per PSC i PP, es refereix a la composició del Ple del Consell. Finalment seran sis representants nomenats per l’alcalde, tenint en compte les propostes dels grups municipals, entre persones representatives de la vida política, cívica, cultural, professional i social de la ciutat.

 

La segona, presentada pel PP, fa referència a la figura del secretari/a general de l’òrgan, que serà nomenat per l’alcalde, entre el personal de l’Ajuntament.

 

 

Què diuen els estatuts

 

El Consell Econòmic i Social de Mataró es va aprovar al Ple de març juntament amb els seus estatuts de funcionament. Hi van votar a favor CiU, PSC, PPC i ICV-EUiA i es van abstenir PxC i CUP.

   

Els estatuts estableixen, entre d’altres coses, quins són els òrgans de govern i administració del consell: la Presidència, el Ple i la Comissió executiva.

 

La Presidència està formada pel president, que serà l’alcalde o la persona en qui delegui, i dues vicepresidències que, de manera alternativa, seran un representant de les organitzacions empresarials i un altre de les sindicals.

 

El Ple està integrat per: la Presidència, 6 representants de les organitzacions sindicals més representatives a Mataró, 6 representants de les organitzacions empresarials més representatives a Mataró, i els 6 representants nomenats per l’alcalde, tenint en compte les propostes dels grups municipals, entre persones representatives de la vida política, cívica, cultural, professional i social de la ciutat.

 

La Comissió executiva la integraran la Presidència; 2 persones, membres del Plenari, en representació de les organitzacions empresarials; 2 persones, membres del Plenari, en representació de les organitzacions sindicals; i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació.