Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CETEMMSA reuneix al TecnoCampus de Mataró 100 investigadors de tot el món experts en “printed electronics”

Escoltar

CETEMMSA reuneix al TecnoCampus de Mataró 100 investigadors de tot el món experts en “printed electronics”



Els dies 6 i 7 de novembre, el centre tecnològic CETEMMSA, ubicat al parc TecnoCampus Mataró-Maresme i especialitzat en printed electronics, ha acollit el XXVIII Congrés de l’Associació international d’electrònica orgànica (OE-A. Organic Electronics Association). S’hi han donat cita al voltant de 100 empreses, centres d’investigació i universitats de tot el món.


 

Algunes de les conclusions de la trobada apunten que aquesta nova indústria assolirà el 2020 un volum de vendes de 60 bilions d’euros. L’objectiu dels printed electronics és flexibilitzar l’electrònica a través de la impressió dels diversos components: sensors, circuits, bateries o leds, entre altres.

 

Els participants han conegut els principals avenços en l’àmbit dels smart textils (teixits intel·ligents), sensor systems (sistmes de sensors), smart packaging (envasos intel·ligents) i smart systems&RFID (sistemes i identificació per radiofreqüència).

 

Els membres de l’associació internacional d’electrònica orgànica són els màxims representants d’aquesta indústria. En formen part empreses como 3D, Agfa-Gevaert, Basf, Bosch, Dupont, Merck, Mitsubishi, Samsung, Schneider o Solvay, entre altres, a més d’universitats i centres d’investigació com el Fraunhofer, el VTT, el CSEM, el Holst Centre o el CEA, a més de la propia CETEMMSA.

 

En la sessió d’obertura del congrés, el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, va destacar la importància que trobades d’aquest nivell se celebrin al TecnoCampus, a Mataró: “La vocació de l’economia catalana i mataronina és internacional, i un dels nostres objectius al TecnoCampus és potenciar la nostra presència al món; congressos com el de “OE-A” són molt importants perquè van en aquesta línia”.