Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creada la Comissió d’afectats pels productes financers d’alt risc com les preferents o les obligacions subordinades

Escoltar

Creada la Comissió d’afectats pels productes financers d’alt risc com les preferents o les obligacions subordinadesL’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir la constitució de la Comissió d’afectats pels productes financers d’alt risc, que es va reunir per primera vegada a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament amb l’objectiu d’intentar establir una posició comuna en la defensa de les persones perjudicades bàsicament per les participacions preferents i les obligacions subordinades.


Aquesta comissió està integrada per l’Asociación de Usuarios de Bancos, Cajas y Seguros (ADICAE), la Asociación de Usuarios de Afectados por las Preferentes (APREDEF), ESTAFABANC, i representants de tots els grups municipals.

 

Durant la primera reunió es va decidir també convidar a participar-hi al Col·legi d’Advocats de Mataró i al Defensor del Ciutadà.

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat al juliol una proposta de resolució que delegava en l’alcalde la creació d’aquesta comissió, els objectius de la qual són:

 

-         Estudiar mesures d’arbitratge i intermediació entre les entitats financeres i els afectats.

-         Treballar conjuntament per donar suport als afectats mataronins i pressionar als responsables per intentar trobar una solució satisfactòria al conflicte.

-         Incrementar els mecanismes d’assessorament i col·laboració entre l’Ajuntament i les plataformes i entitats d’afectats constituïdes.

-         Informar als mataronins de les accions que es duguin a terme des de l’Ajuntament de Mataró i la comissió recentment creada.

 

Al març passat l’Ajuntament va crear un registre d’afectats per les participacions preferents i des de llavors s’ha ofert atenció presencial des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i també a través de la Junta Arbitral de Consum, telefònica (93 758 23 21) o per e-mail (bústia.

 

A través de l’OMIC s’han atès 771 persones, donant trasllat al Síndic del Registre d’afectats, amb la tramitació dels fulls oficials de reclamació, i el trasllat de les denuncies administratives vers la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV).