Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Disminueixen les incidències a causa de les baixes temperatures

Escoltar

Disminueixen les incidències a causa de les baixes temperatures

Mataró manté en fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal

Després de l’episodi de neu i fred que ha patit Mataró des de dijous passat, la ciutat està tornant a la normalitat. Així, les incidències registrades a la ciutat causades per l’onada de fred han patit una davallada atesa la millora de la situació meteorològica en les darreres hores. Tot i això, la Generalitat manté activat en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per fred i el vent.


 

El servei meteorològic del Maresme preveu per al dia d’avui un ambient assolellat a tota la comarca sense precipitacions. Els vents seran fluixos, força 1 a 3, de component variable durant les hores centrals del dia. El mar es mantindrà en estat de marejol amb àrees de mar de fons. Les temperatures màximes baixaran lleugerament i aniran dels 10 als 12 graus mentre que les mínimes pujaran i aniran dels -2 als 3 graus.

 

El Pla Bàsic d’Emergències Municipal es manté activat en fase d’alerta per tal de garantir l’operatiu que es fa càrrec de les incidències i coordinar-ne els efectius des del Servei de Protecció Civil de Mataró.

 

El balanç de les actuacions registrades tot el dia d’ahir dilluns i aquesta matinada és el següent:

 

Les oficines d’Aigües de Mataró (carrer de Pitàgores, 1-7) han atès 100 trucades i han hagut de fer 110 sortides per fer atencions d’urgència. L’horari d’oficina d’atenció presencial del servei és: de dilluns a dijous de 8 a 18 h i divendres de 8 a 15 h. Es fa atenció permanent tots els dies de l’any durant les 24 h al 900 777 555.

 

Aigües de Mataró ahir va tancar 3 fonts de boca perquè el tub d’alimentació s’havia rebentat per les glaçades (ronda de Bellavista, plaça de Badajoz i carrer de la Llevantina). Està previst que avui ja tornin a funcionar. També va haver de canviar 4 muntures d’aixetes de la xarxa pública.

 

El Servei de Manteniment ha anat tirant sal, a través de la concessionària del servei FCC, allà on s’ha pogut anar acumulant aigua o gel.

 

Al centre de Creu Roja (carrer de l’Energia, 11) han passat la nit 8 persones i a 6 persones més se’ls ha facilitat begudes calentes a través del servei “cafè-calor”, que ahir al matí es va traslladar al Centre L’Andana (carrer de Ciutat Freta, 12). El centre a partir d’avui es mantindrà obert en horari normal (de 12 a 17 h). Pel que fa als voluntaris de suport, prestaran el seu servei a demanda.

 

A les últimes 24 hores, el telèfon d’informació 010 ha rebut 18 trucades referents al tema del fred, 8 durant el dia i 10 a la nit.