Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carrer de Sant Antoni es mantindrà tallat al menys fins al cap de setmana

Escoltar

El carrer de Sant Antoni es mantindrà tallat al menys fins al cap de setmana

Els veïns desallotjats per l’ensorrament del número 36 no podran tornar de moment als habitatges

El carrer de Sant Antoni es mantindrà tallat i amb vigilància per part de la Policia Local fins que es pugui garantir la seguretat de les finques contigües a l’immoble ensorrat ahir al migdia, que estava situat al número 36. Es preveu que el tall de circulació, que afecta tant a vehicles com a vianants, es mantingui al menys fins al cap de setmana.

 

Els veïns de les finques desallotjades tampoc podran tornar de moment als seus habitatges. Els immobles afectats pels desallotjaments són els números 34 i 32, contigus a la finca ensorrada, i els números 35 i 37, situats al davant.

 

L’alberg de Creu Roja es mantindrà obert de manera excepcional per acollir temporalment, junt amb el Centre Municipal d’Acollida, les 11 persones que estaven allotjades a la pensió que hi ha al número 37. La resta d’afectats seguiran reallotjats a casa de familiars o bé en un hotel de la ciutat. 

 

Ahir a la tarda l’Ajuntament va començar a treballar en el desmuntatge de la paret mitgera que separava la casa ensorrada de la contigua al número 34. Aquest darrer immoble està sent estintolat per estabilitzar la finca i evitar nous ensorraments. En les properes hores està previst començar a treballar també en el desmuntatge de la part de façana del número 36 que va quedar en peu. L’Ajuntament està executant subsidiàriament aquests treballs mentre no es dirimeixin les responsabilitats pertinents en relació a l’ensorrament.

 

D’altra banda, tècnics municipals revisaran altres finques properes als dos habitatges ensorrats per verificar l’estat de les mateixes.

 

 

Investigació municipal

 

L’Ajuntament està revisant totes les actuacions realitzades en relació als dos ensorraments produïts en el carrer de Sant Antoni: el d’ahir que va afectar al número 36 i el que va tenir lloc el 23 de febrer i va afectar al número 38.

 

Després del primer ensorrament, l’empresa constructora que treballa en una promoció d’habitatges al número 40 havia estat requerida pel consistori perquè realitzés treballs d’estabilització de les finques veïnes. El darrer requeriment, de divendres passat, reclamava a l’empresa que en el termini de 24 hores reforcés l’estintolament de la casa enfonsada ahir, obres que no es van realitzar.

 

L’alcalde, Joan Mora, les regidores d’Habitatge, Montserrat Rodríguez, i de Via Pública, Núria Calpe, i tècnics municipals s’han reunit avui amb veïns afectats pels ensorraments i pels desallotjaments preventius amb l’objectiu d’atendre les seves demandes.