Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Castell de focs i la rumba seran els protagonistes de demà a la nit

Escoltar

El Castell de focs i la rumba seran els protagonistes de demà a la nit

També hi haurà sardanes a la plaça de Santa Anna, la xindriada i un ball d’envelatFocs, música i sardines seran els ingredients que amenitzaran la nit del 27 de juliol al passeig Marítim. En el Port també hi haurà ball i la plaça de Santa Anna acollirà la tradicional ballada de sardanes i la xindriada.

 

La nit començarà a les 20 h amb la Sardinada rumbera, sardines amb pa amb tomàquet i de fons la música de Derrumband per fer temps tot esperant els focs d’artifici.

 

A les 23 h espetegarà el Castell de Focs de Les Santes. La Pirotècnia Tomàs llançarà 1.121 quilos de material pirotècnic en 20 minuts i 58 segons. La pirotècnica oferirà al nombrós públic congregat a la platja un espectacle que barrejarà la tradició i l’originalitat.

 

Quan desaparegui del cel la llum i el color dels focs la música s’estendrà pel passeig Marítim en diferents escenaris amb el sarau. La trobada de gitanos rumberos de la ciutat que es va poder veure l’any passat al passeig del Callao després del Castell de focs, s’ha convertit aquest any en un festival de més de 8 hores sota el nom de Rumba al mar. La festa està organitzada per VINTI4, xiringuito Samar i l’IMAC.

 

Al final del passeig del Callao, començarà l’actuació de Mataró Rumba All Stars, Sabor de Gràcia i tancarà la nit Dj Txarly Brown. En el transcurs de la festa es farà un reconeixement al mataroní Pere Pubill “Peret”, el rei de la rumba, que serà present a l’escenari.

 

“Mataró Rumbera” és el títol que han posat a la cançó que han creat uns músics de la ciutat en homenatge a la ciutat i al col·lectiu rumbero. La peça de Johnny Salazar, Ivó Oller, Petete Malla i Joan López, l’estrenarà el combo Mataró Rumba All Stars. A més dels autors, també hi han col·laborat diferents artistes paios i gitanos vinculats a la ciutat com: Yumitus de la Payoya, Rafalito Salazar, Nil Villà, Josep Valldeneu, Susy Ferrer, Georgina Blanch, Ferran Aguiló i Marc Grasas.

 

A l’espai situat davant del Centre Natació Mataró tocaran Amelie, el grup de pop rock mataroní Leds, i Dirty & Harry, grup de disjòqueis també de la ciutat. Un escenari de grups joves i amb futur.

 

Al Port de Mataró hi haurà ball, també un cop finalitzin els focs, amb La Banda del Drac, que faran versions i xou dels anys 70 i 80. El ball d’envelat està patrocinat pel Port de Mataró i l’Hotel Atenea.

 

Aquesta nit, els amants de la sardana tenen cita a la plaça de Santa Anna a les 23.30 h amb les cobles Ciutat de Girona, la Principal del Llobregat i la Selvatana. La dansa anirà acompanyada de la xindriada, un tast de fruita fresca per seguir amb els balls fins que acabi de sonar l’última nota de les cobles.