Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Congrés d’Oci i Turisme serà biennal

Escoltar

El Congrés d’Oci i Turisme serà biennal

El Congrés Ocitur 2012 va posar divendres el punt final amb l'acte de cloenda, en el qual van participar el regidor de Promoció Econòmica i Innovació de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey; la senadora, alcaldessa de Calella i presidenta de la Comissió de Turisme de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Montserrat Candini; la directora de l'Escola Universitària del Maresme, Montserrat Vilalta, i el coordinador del congrés, el professor Albert Blasco.


Aquesta primera edició d’OCITUR 2012 ha tingut un gran èxit de convocatòria, ja que hi ha participat més de 200 experts del món acadèmic i professional i s'hi ha presentat 79 comunicacions, de les quals sis van ser de joves emprenedors, 24 de professionals del sector turístic i 49 de professors investigadors. Albert Blasco va anunciar que tenint en compte aquest bons resultats, s'ha decidit que el congrés se celebrarà cada dos anys.


La directora de l'Escola Universitària del Maresme (EUM), Montserrat Vilalta, va elogiar el nivell del congrés i l'esforç dels organitzadors, mentre que el president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey, va apuntar que iniciatives com aquesta han de servir per reforçar el sector. "Un dels reptes del parc és enfocar-nos al mar, impulsant formació en aquest àmbit, per contribuir a un sector, el turisme, que a Mataró encara no està madur", va apuntar Rey.

 

La presidenta de la comissió de turisme de l’ACM, Montserrat Candini, va destacar el paper de Calella com a destinació turística, amb 60 anys d'història en aquest camp i un milió de pernoctacions a l'any. "Les conclusions d'aquest congrés de ben segur que ens seran molt útils", va assenyalar.

 

Ocitur 2012 va reunir la setmana passada més de 200 experts del món acadèmic i el professional durant tres dies per debatre qüestions com les TIC aplicades al turisme, el futur del termalisme o dels creuers o bé les possibilitats d'innovar en aquest sector.