Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Econòmic i Social de Mataró aprova la creació d’una oficina de conciliació entre treballadors i empreses

Escoltar

El Consell Econòmic i Social de Mataró aprova la creació d’una oficina de conciliació entre treballadors i empreses

L’objectiu és resoldre el conflicte abans de la via jurisdiccional i treballar de forma preventiva la recol•locació de les personesAhir a la tarda va tenir lloc la segona trobada del plenari del Consell Econòmic i Social de Mataró, un òrgan estable de concertació participat per empresaris i sindicats destinat a lluitar de manera conjunta per millorar les condicions socioeconòmiques a la ciutat.


 

L’alcalde, Joan Mora, va presidir la sessió, celebrada al Saló de Sessions de l’Ajuntament i al qual, a part dels principals representants de patronals (FAGEM i PIMEC) i sindicats (CCOO i UGT), van assistir per primera vegada persones del món laboral i econòmic nomenats a proposta dels grups municipals.

 

L’objectiu del Consell Econòmic i Social és elaborar un Pla de xoc que impulsi la recuperació de la confiança dels ciutadans i l’enfortiment del teixit productiu, incentivant la creació d’ocupació, la reactivació del consum i la captació de noves empreses.

 

En els quatre mesos des de la seva creació, el Consell ha aprovat la creació de l’Oficina d’actuació preventiva i aprofitament de recursos, òrgan composat per patronals i sindicats com a mesura de resolució de conflictes voluntària i prèvia a la via reglamentària.

 

També durant aquests mesos s’han implantat fórmules per a la millora de la coordinació de les diferents borses de treball que les diferents entitats representades gestionen, buscant la racionalització i l’eficàcia a l’hora de cobrir ofertes de treball.

 

Altres línies de treball començades durant aquest temps han anat en el sentit de trobar maneres d’aprofitar el talent de les persones, una línia de treball específica per el sector tèxtil, i el disseny d’un pla de xoc pel foment de la contractació.

 

Durant la reunió també es va presentar la nova imatge de l’organisme.