Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Lluís Recoder visita el Port de Mataró i s'interessa per l'ampliació de les instal·lacions

Escoltar

El conseller Lluís Recoder visita el Port de Mataró i s'interessa per l'ampliació de les instal·lacionsEl conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va visitar divendres el Port de Mataró per mantenir una trobada de treball i conèixer de primera mà aquesta instal·lació portuària i els plans de futur que l'afecten.


 

L'alcalde, Joan Mora; el director general de Transports i Mobilitat i president del Consorci Port Mataró, Ricard Font; el director general de Tributs de la Generalitat, Amadeu Farré; regidors de l’Ajuntament de Mataró; membres del Consell del Port i de les entitats vinculades al port van acompanyar el conseller.

 

La visita va començar a la sala d’actes del port on el gerent el Consorci, Joan Bellavista, va fer una breu exposició de l’estat actual del port i dels plans que hi ha sobre la taula relatius a la futura ampliació de les instal·lacions del Port. També va destacar les actuacions de millora que s'han realitzat com les obres d'urbanització dels entorns del nou hotel i de les mesures de sostenibilitat i mediambientals que s'han adoptat i que situen el Port en una de les instal·lacions capdavanteres a Catalunya en aquest aspecte.

 

En declaracions als mitjans de comunicació, Lluís Recoder va parlar de la importància de redescobrir la vocació marítima de Mataró i del pas endavant que s’està portant a terme entre els municipis del Maresme per treballar conjuntament en el tema de la regeneració de les platges, ara amb visió global del territori.

 

Pel que fa a les rondes de Mataró, el conseller va mostrar el seu rebuig als laterals, que en el seu moment es van valorar com una solució. En aquest sentit, l’alcalde, Joan Mora, va afegir que s’està treballant en un projecte alternatiu “ estudiant microactuacions per afavorir la fluïdesa del trànsit de Mataró, posant èmfasi en la importància de desembussar el nord de la ciutat”.

 

La visita del conseller va acabar amb un recorregut per l’ala del port i per la zona recentment urbanitzada dels entorns de l’Hotel Atenea Port.