Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Corte Inglés ajorna l’inici de les obres a Mataró arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Escoltar

El Corte Inglés ajorna l’inici de les obres a Mataró arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

L’Ajuntament esgotarà totes les vies per mantenir la inversió del centre comercial a la ciutat



El Corte Inglés ha comunicat a l’Ajuntament de Mataró que, malgrat que manté la voluntat d’implantar-se a la capital del Maresme, ajornarà l’inici de les obres a l’espera que se solucioni definitivament el contenciós administratiu obert en relació al Pla de Millora Urbana de l’Illa de Can Fàbregas i de Caralt.


 

Fa unes setmanes, la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va estimar el recurs presentat i per la Plataforma Salvem Can Fàbregas i va declarar nul·la l’aprovació del Pla de Millora Urbana que havia realitzat el 2008 la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona i que establia la manera com podien implantar-se els grans magatzems en unes finques situades molt a prop del centre de la ciutat. Concretament, el pla preveia totes les actuacions urbanístiques a realitzar a la zona i com encabir El Corte Inglés al lloc on llavors s’aixecava una antiga fàbrica de farines anomenada Can Fàbregas i de Caralt. El pla de millora urbana va preveure el desmuntatge i trasllat de l’edifici i dos edicles de l’esmentada indústria en desús, que està catalogada i actualment està desmuntada i protegida en uns terrenys de propietat municipal situats a Vallveric.

 

L’Ajuntament esgotarà totes les vies per mantenir la inversió del centre comercial. En primer lloc, ha decidit presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem perquè manté l’interès que El Corte Inglés completi la implantació a Mataró per garantir els beneficis econònomics que suposarà quant a ocupació i dinamització del teixit comercial de la ciutat. I en segon lloc, l’alcalde, Joan Mora, ha anunciat aquesta tarda en roda de premsa que l’Ajuntament treballarà conjuntament amb la Generalitat i amb l’operador comercial “per tal que aquest parèntesi sigui el més breu possible i fer les modificacions que calguin en tot el procés urbanístic.

 

“El Corte Inglés m’ha garantit el seu interès, que no es retiren en absolut de Mataró. Mantenen el compromís per instal·lar-s’hi, però han decidit que fan aquest ajornament de les obres. De fet ja tenien adjudicats els treballs de moviment de terres i construcció dels murs pantalla, així que el que faran en realitat és una aturada tècnica a l’espera que es resolgui el tema definitivament”, ha explicat l’alcalde.

 

El Corte Inglés va completar l’adquisició del solar situat entre els carrers de Miquel Biada i la ronda d’Alfons XII a inici del 2012 i compta amb la llicència municipal d’obres. Després dels treballs de trasllat de serveis i cates arqueològiques que s’han realitzat en els últims mesos al solar, l’operador tenia intenció de començar a aixecar l’edifici aquesta mateixa tardor.