Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional de les Dones se celebra amb actes culturals i festius

Escoltar

El Dia Internacional de les Dones se celebra amb actes culturals i festius

Una de les novetats és la promoció de la igualtat des de la infantesa

Mataró commemora el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, amb la programació de diferents actes culturals i festius que s’inicien el 5 de març i finalitzen el 17 de març.


 

Entre els actes programats hi ha programes de ràdio, xerrades, un cinema-fòrum, un concert, tertúlies, un concurs literari i una activitat infantil, tots ells amb la implicació de les entitats de dones de la ciutat.

 

Una de les novetats d’aquesta edició és l’activitat infantil del dissabte dia 17 de març, “La igualtat en el joc”, un circuit de jocs no sexistes per a nens i nenes de 4 a 12 anys. L’activitat va a càrrec de La Ludoneta de la Igualtat i està organitzada pel CIRD i el Servei de Família de l’Ajuntament. Amb aquesta acció l’Ajuntament vol donar importància a la promoció de la igualtat i la coeducació des de la infantesa i la implicació en aquest procés de les famílies.

 

La lectura del manifest institucional es farà davant de l’Ajuntament el mateix dijous 8 de març a les 12 hores. En aquest sentit, el Ple municipal que va tenir lloc ahir va aprovar una declaració institucional presentada per tots els grups municipals amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

 

La commemoració de l’efemèride serà el dissabte 10 de març a partir de les 18 hores al Centre Cívic Pla d’en Boet. A l’acte hi haurà teatre, música i un piscolabis i està organitzat per la Vocalia de Dones de Rocafonda amb la col·laboració del Colectivo de Mujeres de Matagalpa, Vocalia Buya de Tagrash-Espai Amazic i Associació Arrissalah.

 

L’organització de les activitats l’han fet conjuntament les vocalies de dones de Pla d’en Boet, Vista Alegre, Rocafonda, Cerdanyola, Dones Reporteres de Mataró, Sudakia Style, l’Associació de Veïns i Veïnes del Pati de Can Marchal i diferents serveis de l’Ajuntament i compta amb la col·laboració de Mataró Ràdio, Colectivo de Mujeres de Matagalpa, Vocalia Buya de Taghrast-Espai Amazic i l’Associació Arrissalah.

 

Amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones es volen sumar esforços treballant per aconseguir que la igualtat real entre els homes i les dones sigui el camí per aconseguir una societat més justa i democràtica.