Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern aplica un pla per reduir la despesa en lloguers i racionalitzar l’ús dels locals municipals

Escoltar

El Govern aplica un pla per reduir la despesa en lloguers i racionalitzar l’ús dels locals municipals

L’estalvi a final d’any pot arribar a ser d’uns 75.000 €



El Govern municipal ha començat un pla de trasllat de diversos serveis municipals amb l’objectiu de reduir al màxim la despesa del lloguer dels espais que ocupen i reagrupar serveis per fer més operativa l’estructura de l’Ajuntament. També està renegociant el preu dels lloguers dels espais que paga per ajustar-los als nous preus de mercat.


 

La mesura pretén racionalitzar la despesa i optimitzar al màxim els espais de propietat municipal, evitant la contractació de lloguers a tercers. Per això, els canvis afecten també a algunes entitats i associacions de la ciutat que estan allotjades en règim de cessió a espais de titularitat municipal. 

 

Es tracta d’una acció més del pla de mesures per reduir la despesa pública, atesa la dificil situació en que es troben les finances municipals.

 

Els trasllats generen una mobilitat de més de 200 persones i es calcula que generaran un estalvi anual de 60.000 € per part de l’Ajuntament i de PUMSA.

 

La revisió de contractes de lloguer que té l’Ajuntament amb tercers farà possible obtenir un estalvi d’uns 15.000 €.

 

És a dir, que entre els trasllats i les optimitzacions de lloguers, l’Ajuntament pot arribar a reduir la despesa  uns 75.000 € aquest any.

 


L’alcalde, Joan Mora, va informar els grups municipals en una junta de portaveus extraordinària celebrada ahir.


 

 

Els trasllats de serveis municipals i d’entitats

 

 

Edifici de Vidre (carrer de Pablo Iglesias, 63)

 

El primer de les trasllats d’envergadura ha afectat els serveis allotjats a l’edifici de Vidre:

 

-         El Servei d’Obres s’ha traslladat al nou edifici municipal situat al veïnat de Valldeix (on ja hi havia el Servei de Manteniment)

-         El Servei de Medi Ambient s’ha traslladat a la Casa Capell (nou parc Central)

-         Les oficines de PUMSA s’han trasllat majoritàriament de la primera a la segona planta del mateix edifici de Vidre.

 

 

Local del carrer de Josep Abril, 9

 

Un altre trasllat important va ser el dels Servei dels Sistemes d’Informació i Telecomunicació de l’Ajuntament, que estava situat a la primera planta d’un local de lloguer del carrer de Josep Abril, 9. Aquests serveis estan allotjats a hores d’ara a la segona planta de la torre TCM2 del TecnoCampus.

 

La planta baixa del carrer de Josep Abril, 9 continua llogada per allotjar el centre de dades de l’Ajuntament i el servei d’atenció telefònica 010.

 

 

Edifici de la plaça d’Espanya, 1

 

Aquest edifici és de titularitat de la Generalitat, que el va cedir a l’Ajuntament per encabir diversos serveis municipals:

 

-El Servei de Joventut s’està traslladant a l’edifici de l’antiga Escola Universitària Politècnica de Mataró (avinguda de Puig i Cadafalch, 110-112), on estan ubicats tots els serveis de Benestar Social i Familia.

-L’Oficina d’Emancipació Juvenil s’ha traslladat al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5 ), on s’agrupa amb un altre servei juvenil existent, el Telecentre.

-L’aula d’estudi s’ha traslladat a la primera planta del Centre Cívic Pla d’en Boet.

-El Consorci de Normalització Lingüística, que estava instal·lat provisionalment a la planta baixa, ja pot traslladar-se a ocupar les dependències de la planta superior de l’edifici de plaça d’Espanya.

 

 

Centre Cívic Pla d’en Boet ( carrer de Juan Sebastián Elcano, 6)

 

El trasllat al Tecnocampus del Consorci Digital Mataró-Maresme, gestor de la televisió pública m1tv, va alliberar espais de la segona planta, que han permès al Servei de Participació Ciutadana traslladar-se de la primera a la segona planta. Aquest trasllat ha deixat lliures espais per allotjar l’aula d’estudi que hi havia a la plaça d’Espanya, 1 i d’altres que podran fer servir les entitats que hi ha en aquest centre cívic.

 

 

Local del carrer Nàpols, 18

 

Aquest local de titularitat municipal situat al barri de Cerdanyola acollia fins ara la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM), que es traslladarà a un local municipal més cèntric, el situat al carrer de Jaume Ibran.

 

El local de Cerdanyola podrà ser utilitzat per acollir activitats organitzades per entitats del barri que ara comparteixen espais al Centre Cívic Cerdanyola i i del carrer de València.  

 

 

Local municipal del carrer de Jaume Ibran

 

Aquest edifici de propietat municipal  acollirà la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM). Fins ara estava destinat a acollir diverses entitats, com l’OCUC i l’associació de Gitanos, que ja s’han traslladat al Centre Cívic Cabot i Barba, que funciona en part com a hotel d’entitats de la ciutat.