Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró convida tothom a participar a la primera mostra virtual de bolets de la Serralada Litoral

Escoltar

El Museu de Mataró convida tothom a participar a la primera mostra virtual de bolets de la Serralada Litoral

Aquest cap de setmana se celebra a la plaça de l’Ajuntament el mercat de la pagesia de tardor

El Museu de Mataró acollirà del 10 al 18 de novembre la tradicional exposició dels bolets de la comarca. La mostra pretén divulgar la gran diversitat de bolets del Maresme, així com donar-los a conèixer i entendre el seu paper al medi natural. La novetat d’enguany serà la 1a exposició virtual de bolets del sector central de la Serralada Litoral,en la qual tothom pot participar enviant fotos dels bolets que es trobin a la tardor de 2012 a l’adreça (www.scn-mm.cat/bolets/expo.html).


 

La Mostra, organitzada per la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, començarà a prendre forma dissabte 10 de novembre al matí amb la tradicional sortida a buscar els bolets que conformaran l’exposició, que s’inaugurarà el mateix dia a les 5 de la tarda. 

 

Més enllà de l’exposició es faran activitats paral·leles per diferents tipus de públics. Es el cas del taller familiar del dia 11 de novembre a les 11 del matí en el qual els nens coneixeran els diferents bolets a través de la companyia Manguilongui tot pintant-los. Com cada any hi haurà una atenció especial als alumnes amb visites guiades per a les escoles i els tallers “Els bolets, descoberta”, “Els bolets: formes i colors” i “Bolets: com són?”.

 

 

Mercat de la pagesia i la tardor

 

Una altra de les novetats d’enguany és la celebració del Mercat de la pagesia i la tardor, que organitza Mercats d’abans i que agrupa bona part dels expositors que abans participaven a la Fira Mercat de Tardor que organitzava per aquestes dates l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

 

Els dies 10 i 11 de novembre tindrà lloc aquest mercat de caire tradicional, en el qual hi haurà uns 40 expositors, la majoria dels quals del sector de l’alimentació i l’artesania, però també n’hi haurà de productes catalans (barretines...).

 

 

Jornades Gastronòmiques del bolet

 

Organitzades pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, hi participen els Gremis de restauració i diversos restaurants. Entre l’1 i el 30 de novembre hi haurà 8 restaurants de la ciutat que oferiran menús degustació o plats específics preparats amb bolets de temporada: Bocca, Can Bruguera, Can Manolo, Can Rosendo, La nova Rosaleda, Iluro, Mundial i Sangiovese.