Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova que s’estudiï si hi ha hagut possibles negligències en la licitació i construcció de l’Edifici El Rengle

Escoltar

El Ple aprova que s’estudiï si hi ha hagut possibles negligències en la licitació i construcció de l’Edifici El RengleEl Ple de juliol, que va tenir lloc ahir dijous, va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal del PPC per tal de què els serveis jurídics de l’Ajuntament estudiïn si hi ha hagut possibles negligències en el procés de licitació i construcció de l’Edifici El Rengle. La proposta també demana que s’encarregui un “Estudi del pressupost d’execució material” i/o “Auditoria de costos constructius”. Es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, PPC, PxC i la CUP i l’abstenció d’ICV-EUiA.


 

El text de la proposta diu el següent:

 

“Un cop coneguts els processos i motius que van provocar el sobrecost de l’Edifici El Rengle al Consell de PUMSA del 26 de juny. Un cop analitzats els informes que es van lliurar als consellers a la mateixa reunió (un dels quals sense signar).

 

Atès que segons recullen els mateixos informes es va produir un desviament del 42’7 % del preu inicial al preu final. Que va passar a ser de 15.647.859 € de pressupost adjudicat inicialment a 22.329.850 de cost real final (ambdós preus sense IVA).

 

Atès que entenem que hi ha una part d’aquest sobrecost que està justificada pel canvi d’orientació de la finalitat d’espais de l’edifici, però que hi ha una part important d’aquesta desviació que no està justificada.

 

Atès que no s’han demanat responsabilitats pels errors que es van cometre en el procés de construcció dels fonaments de l’edifici la qual cosa va suposar una part important d’aquest desviament, 3.799.404 € i un 21’45 % del total. Aquests errors van provocar, a més a més, que l’execució de l’obra s’endarrerís, cosa que vàries empreses van argumentar per desistir d’instal·lar-se a l’edifici, i per tant va suposar un evident perjudici.

 

Atès que es van fer obres, que podríem qualificar per encàrrec, que van suposar també una desviació important, en concret una que va suposar un encariment de 700.000 €, sense que es firmés cap contracte ni hagués cap penalització si no s’executava la compra, cosa que ha suposat també un perjudici.

 

Atès que entenem que la desviació del 42 % en el preu de l’obra molt probablement hagués fet necessari una posterior licitació de l’obra.

 

Presentem a la consideració del Ple el següent ACORD:

 

1.-El Govern municipal instarà els serveis jurídics municipals a estudiar tota la documentació que fa referència a l’adjudicació, construcció i desviació respecte al preu licitat de l’Edifici El Rengle, per tal de comprovar si es poden demanar responsabilitats i/o fer algun tipus d’actuació que permeti a PUMSA recuperar una part del sobrecost de l’obra; i certificar, o no, que la desviació del 42 % hagués requerit una posterior licitació de l’obra, de la mateixa manera es produirà a realitzar un “Estudi del pressupost d’execució material” independent de la mateixa obra”.