Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple rebutja el Pla d’Ajust presentat pel Govern per pagar els 10 milions d’euros de factures pendents dels proveïdors

Escoltar

El Ple rebutja el Pla d’Ajust presentat pel Govern per pagar els 10 milions d’euros de factures pendents dels proveïdors

L’Ajuntament haurà de fer front amb recursos propis

El Ple ha rebutjat aquest matí el Pla d’Ajust presentat pel Govern Municipal que havia de permetre a l’Ajuntament concertar una operació de crèdit de 10 milions d’€ amb l’Estat per pagar les factures pendents de pagament dels proveïdors corresponents a l’any 2011.


 

El Govern Municipal portava avui a aprovació el Pla d’Ajust, que detallava la manera com l’Ajuntament pensava fer front al pagament d’aquest crèdit i del corresponent 5% d’interessos durant els propers 10 anys.

 

El dictamen ha rebut el suport de 13 dels 27 regidors (CiU i PP), però el PSC, PxC, ICV-EUiA i la CUP han votat en contra, per la qual cosa no tirarà endavant.

 

Això vol dir que l’Ajuntament haurà de fer front a les factures pendents dels proveïdors amb recursos propis.

 

Antecedents

 

El passat 15 de març l’Ajuntament va demanar acollir-se al Fons per al finançament de factures de proveïdors del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, declarant en aquell moment l’existència de 1.042 factures per valor de 12.079.395, 64 €.

 

Aquest fons, que està regulat en el Reial Decret 4/2012, és un pla de l’Estat per dotar els ajuntaments de diners per poder assumir les factures de l’any passat que tenen pendent de pagament a empreses i autònoms. El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques preveu una injecció de liquiditat de 35.000 milions d’euros a través d’aquesta operació financera.