Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple vol que es reconegui la Setmana Santa de Mataró com a Patrimoni de la Ciutat

Escoltar

El Ple vol que es reconegui la Setmana Santa de Mataró com a Patrimoni de la Ciutat



El Ple municipal d’abril va aprovar la proposta de resolució, presentada pel PPC, PSC i CiU, per tal de què es tramiti el reconeixement de la Setmana Santa mataronina com a Patrimoni de la Ciutat. La proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC, PPC i PxC i l’abstenció d’ICV-EUiA i la CUP.


 

Abans de les votacions va prendre la paraula el vicepresident de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, Jordi Merino, que va fer un recorregut històric i l’evolució dels actes a la ciutat.

 

Tal com diu l’acord de la proposta, es començarà a recopilar informació i a tramitar l’expedient que consisteix en recollir adhesions d’entitats, fer un informe dels actes i activitats de Setmana Santa i posteriorment es portarà a aprovació inicial al Ple en forma de dictamen. Una vegada aprovat el dictamen s’iniciarà el període d’exposició pública perquè s’hi puguin fer les al·legacions que es creguin oportunes i seguidament es portarà una altra vegada al Ple, si s’han estimat al·legacions, per a la seva aprovació definitiva.

 

El text íntegre és el següent:

 

“Atès que durant aquest any 2012 es celebra el XXV Aniversari de les Germandats de Nostre Pare Jesús Captiu i de la Mare de Deu dels Dolors, de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, i de la Virgen de la Soledad, o que d’altres com la Confraria de la Verònica enguany compleix 60 anys des de la seva fundació.

 

Atès que la Comissió de Setmana Santa de Mataró i les entitats que la conformen:

 

. Armats de Mataró

. Confraria Oració del Senyor a l’Hort

. Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors

. Confraria Coronació d’Espines i Sant Crist de la Bona Mort

. Confraria de la Verònica

. Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza

. Confraria del Sant Crist de l’Agonia

. Confraria del Sant Sepulcre

. Hermandad Nuestra Señora de la Soledad

 

Realitzen durant tot l’any una intensa activitat social que implica a un considerable i important nombre de mataronins i mataronines.

 

Atès que els mataronins i les mataronines s’han fet seus els esdeveniments que durant la Setmana Santa organitzen, tant conjuntament com de forma individualitzada, les diferents germandats i els Armats, els quals constitueixen actes que apleguen milers de mataronins i mataronines.

 

Atès que els actes organitzats per la Comissió de Setmana Santa, les confraries, germandats i els Armats, són cada vegada més seguits per persones provinents de fora de la nostra ciutat i per tant que poden esdevenir un element important de promoció de ciutat.

 

Atesa la implicació dels Armats i de les diferents confraries en actes que realitzen altres entitats de la ciutat.

 

Atès l’esforç de visualització i la implicació de les esmentades entitats amb la ciutat de Mataró. Valorant molt positivament l’aportació que totes aquestes entitats han realitzat a la cultura de la ciutat al llarg de molts anys, atès que algunes acumulen més de tres-cents anys d’història i el treball de recuperació d’antics misteris que es porta a terme.

 

Els sotasignats proposen al Ple de l’Ajuntament de Mataró l’adopció del següent,

 

ACORD:

 

El Govern municipal començarà la recopilació d’informació i la tramitació de l’expedient oportú per tal que la Setmana Santa de Mataró o, si fos el cas, les seves expressions més significatives, puguin rebre el reconeixement de “Patrimoni Cultural de la Ciutat”, entenent-lo com una forma de difusió, de suport i de promoció de determinats fets culturals rellevants per a la ciutat”.