Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Port de Mataró serà l’escenari d’una festa amb activitats per a tots els públics

Escoltar

El Port de Mataró serà l’escenari d’una festa amb activitats per a tots els públics

Del 8 al 10 de juny hi haurà cercaviles, un mercat, passejades en barca i gimcanes

El regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, ha presentat avui en roda de premsa el programa d’activitats de la “Festa al Port” que tindrà lloc del 8 al 10 de juny i que donarà inici a la temporada estiuenca de la ciutat.

 

La “Festa al Port” començarà el divendres a les 18 h amb el Mercat mariner, espai on s’hi podran trobar productes artesans alimentaris i no alimentaris amb ambientació mediterrània fins a les 22 h. 

 

L’endemà dissabte i diumenge el Mercat mariner també es podrà visitar, de les 11 a les 22 h, i a més es podran fer tot un seguit d’activitats adreçades a tots els públics però especialment al públic infantil i familiar. En aquest mateix espai també es comptarà amb una petita mostra d’articles d’estiu a càrrec de la Unió de Botiguers de Mataró i un punt de promoció turística de la Diputació de Barcelona.

 

Així, el cap de setmana els més petits podran gaudir de cercaviles, contes animats, gimcanes i jocs mariners, i per a tots els públics s’han organitzat sortides en ‘golondrina’, passejos en el llaüt Sant Ramon i tastets de vela i de caiac.

 

A les 19 h de dissabte i diumenge, aquells que vulguin descobrir la vinculació de Mataró amb el mar –la seva tradició marinera, l’entorn natural de la costa, les transformacions i modernitzacions del litoral i els personatges històrics de la ciutat relacionats amb el mar– podran fer la Ruta del mar, fent una passejada guiada pel passeig Marítim. I el fi de festa de dissabte el posarà el grup El Cremat de garbí amb un concert d’Havaneres que s’iniciarà a les 22 h.

 

Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions es poden fer, des de dues hores abans de l’activitat, en el punt d’informació de la Festa situat en el Port. Les places són limitades.

 

Dissabte i diumenge s’ofereixen tres hores gratuïtes d’aparcament al Port.

 

El programa d’activitats està organitzat per l’Ajuntament i Port de Mataró i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Blaumar, Bricbarca, Restauradors i locals del port i l’Escola Vela Mataró / Sailability Catalunya. També compta amb el suport del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.

 

A més d’aquest cap de setmana farcit d’activitats, l’estiu festiu continuarà al Port amb les actuacions musicals els divendres al vespre de juliol i agost i del 15 de juny al 15 de juliol les jornades del peix i marisc que tenen lloc a tota la comarca. A Mataró les jornades compten amb la participació d’11 restaurants i amb un parc d’atraccions infantil i acompanyament musical a les terrasses dels restaurants del mateix port, activitats organitzades pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. I a la tardor, els matins de diumenge del 16 de setembre al 18 de novembre, hi haurà activitats infantils.