Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró arriba a la cinquena edició

Escoltar

El Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró arriba a la cinquena edició

Està impulsat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró amb el suport de l’AjuntamentEl president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, i el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, Antoni Luis, han presentat avui les bases del 5è Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró 2013. L’Ajuntament continua donant suport a aquesta iniciativa mitjançant un conveni que es formalitzarà l’any vinent i que significarà una aportació de 12.325 €.


 

 

Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

 

Segons les bases del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró 2013, s’estableix que els participants podran presentar la seva obra fins al 25 de febrer i es comunicarà als artistes abans del 8 de març si s’ha acceptat la seva obra.

 

El 12 d’abril el jurat seleccionarà 40 obres finalistes que s’exposaran a l’Ateneu Caixa Laietana (carrer de Bonaire, 3-5) del 30 de maig al 28 de juliol. El dia de la inauguració es farà públic el nom del guanyador.

 

El premi està dotat amb 9.000 € i està obert a artistes residents a tot l’Estat espanyol. Les bases també estableixen que es poden concedir fins a 4 guardons per als 4 primers finalistes.

 

A més de l’exposició, s’editarà un catàleg amb les fotografies de les obres finalistes, la composició del jurat i l’acta del veredicte.

 

Aquest premi, que es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament i d’altres patrocinadors.

 

El jurat estarà format per Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta; Daniel Giralt-Miracle, crític d’art, historiador i escriptor; Arnau Puig, historiador i fundador del grup Dau al set; Francesc Rodón, crític d’art i de literatura; Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró.

 

L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’entitat organitzadora que la donarà a la ciutat de Mataró, tal com s’ha fet des de la segona edició.

 

L’artista guanyador del 1r Premi Torres García-Ciutat de Mataró va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura “Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas”, i a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”. La tercera edició va premiar Marc Llacuna, el primer mataroní guanyador d’aquest certamen, amb l’obra “122”. L’última edició, el 2011, quarta del premi, la va guanyar Rafael Guerrero amb l’obra “Airport”.

 

Joaquín Torres-García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres-García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell. Per la seva vinculació amb Mataró, l’Associació Sant Lluc per l’Art convoca aquest premi de pintura cada dos anys que porta el nom de l’artista uruguaià.