El programa d’actes de la Diada Nacional de Catalunya s’inicia amb una conferència de Joan Majó

L’acte tindrà lloc demà a les 20.00 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament

Demà dimarts, 4 de setembre, s’inicia el programa d’actes a l’entorn de la Diada Nacional de Catalunya amb la conferència “El paper de Catalunya en la sortida de la crisi” que anirà a càrrec de Joan Majó, enginyer, exalcalde de Mataró i ministre d’Indústria i Energia de 1985 a 1986. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament a les 20.00 h.


 

El programa d’actes es complementa amb dues activitats que tindran lloc el proper dissabte 8 de setembre: Tallers de cultura popular i la Ballada de sardanes; i per a dimarts 11 de setembre s’han organitzat dues activitats tradicionals: la cursa popular Intersport Ronda 43 i l’Ofrena floral a Rafael Casanova.

 

La novetat d’aquesta edició són els Tallers de cultura popular, que tindran lloc dissabte a partir de les 18.30 h a la plaça de l’Ajuntament. L’activitat consisteix en què 4 entitats de cultura popular mostraran i faran tallers del seu àmbit. Les entitats participants són Armats de Mataró, Colla Castellera Capsgrossos, Entitat Folklòrica Catalana i Federació d’entitats sardanistes i dansa tradicional catalana, les quals faran tallers d’Armats, castells, balls populars i sardanes, respectivament.

 

A les 19.30 h i també a la plaça de l’Ajuntament es farà la Ballada de sardanes amb la Cobla Iluro, organitzada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) amb la col·laboració de la Federació d’entitats sardanistes i dansa tradicional catalana.

 

El dimarts 11 de setembre se celebrarà la XVIII Cursa popular Intersport Ronda 43, organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la botiga Intersport Ronda 43, amb la col·laboració de l’Institut d’Esports (IE). La sortida serà a les 09.00 h des del recinte firal del Nou Parc Central

 

També dimarts 11, a partir de les 10.30 h, tindrà lloc l’ofrena floral institucional i de les entitats al monòlit a Rafael Casanova, a la plaça del mateix nom. La novetat d’aquest any és l’actuació del Cor Madrigalista de Mataró.