Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte educatiu “Mataró al compàs de la Rumba” finalitza la tercera edició amb un concert a la Sala Clap

Escoltar

El projecte educatiu “Mataró al compàs de la Rumba” finalitza la tercera edició amb un concert a la Sala Clap

Alumnes de 3r d’ESO de 4 instituts han participat en la iniciativa



La tercera edició del projecte “Mataró al compàs de la Rumba” finalitza el proper dimecres 15 de febrer a les 11.00 h amb un concert a la Sala Clap. En aquesta edició hi han participat alumnes de 4 instituts de la ciutat.


 

El projecte educatiu interdisciplinar “Mataró al compàs de la Rumba” té, entre d’altres,  l’objectiu ajudar els joves a aprofundir i comprendre els canvis socials que ha viscut Mataró arran de la migració dels anys 60 i fins al 2010 a través de la història de la Rumba catalana.

 

L’Escola Municipal de Música (Institut Municipal d’Educació), el Servei de Ciutadania i Convivència, l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i la Casa de la Música de Mataró porten a terme el projecte que està adreçat a joves de 3r d’ESO.

 

En el projecte, realitzat el gener i febrer, hi han participat 4 instituts: Miquel Biada, Pla d’en Boet, Thos i Codina, Puig i Cadafalch i de forma indirecta, també un grup d’alumnes de l’Alexandre Satorras. Des de l’inci del projecte s’han format més de 1.000 alumnes.

 

La iniciativa pren la música com a element vehiculador i facilitador de processos de cohesió i transformació social. Amb la voluntat de facilitar l’anàlisi i la comprensió dels canvis socials que ha tingut Mataró des dels anys 60 fins al 2010 a través de l’estudi del gènere de la Rumba Catalana, porta a terme una tasca interdisciplinar a l’aula a partir del treball competencial en diferents àrees: la música, la llengua catalana i l’educació per a la ciutadania. El projecte té com a activitat final una audició musical.