Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El RACC i l’Ajuntament de Mataró acosten la seguretat viària als més petits a través d’una obra de teatre

Escoltar

El RACC i l’Ajuntament de Mataró acosten la seguretat viària als més petits a través d’una obra de teatre

Les entrades són gratuïtes i es poden aconseguir a l’oficina del RACC i a l’IMAC

El Teatre Monumental acollirà el proper diumenge, 30 de setembre, a les 18 h, l’obra de teatre “STOP. Una nova aventura dels Superagents de la Ketty”, un espectacle que vol apropar conceptes de seguretat viària als escolars de 6 a 11 anys i a les seves famílies. Aquesta activitat és una iniciativa que el RACC ofereix de forma gratuïta a les famílies i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró. 

 

L’obra de teatre forma part dels actes programats a Mataró amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i en el marc d’un acord de col·laboració entre l’Ajuntament i el RACC per desenvolupar diferents accions de sensibilització.

 

Les invitacions per a l’obra es poden aconseguir tant a l’oficina del RACC (carrer de Sant Josep, 23) com a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (carrer de Sant Josep, 9).

 

 

Objectiu pedagògic

 

L’educació viària és el punt de partida d’aquest espectacle infantil, que s’ha estructurat a partir de l’aprenentatge dels principals senyals de trànsit. L’objectiu és promoure la seguretat viària entre els més petits.

 

Pel que fa l’argument, l’espectacle mostra una ciutat on hi ha un terrible caos circulatori: embussos, cues, cotxes per tot arreu, els vianants no poden creuar amb seguretat els carrers, el soroll dels clàxons és ensordidor… El malvat Doctor Què, en el seu afany per dominar el món, ha robat tots els senyals de trànsit. Per solucionar-ho, els responsables de la ciutat han decidit avisar al millor grup d’operacions especials del món: els superagents de la Ketty, tres exagents de policia que faran servir tot el seu enginy, el seu saber i la seva intuïció per resoldre el problema.

 

 

Compromís amb la formació viària

 

El RACC, a través de la seva Fundació, desenvolupa des de l’any 1994 el Programa d’Educació Viària, antecessor del Programa d’Educació per la Mobilitat, que ha permès a més de 150.000 nens i nenes de tota Espanya realitzar el seu primer contacte amb el món de la seguretat viària. Juntament amb el desenvolupament de programes en l’àmbit escolar, la Fundació ha impulsat altres accions de caràcter formatiu, com la col·laboració amb administracions en el desenvolupament de campanyes informatives, o activitats en un entorn lúdic com l’obra de teatre STOP o l’activitat formativa amb bicicletes.

 

El RACC, amb 1 milió de socis, és l’automòbil club més gran d’Espanya, líder en l’àmbit de la mobilitat. Presta assistència personal, familiar, mecànica i sanitària urgent. Com a entitat amb vocació de servei a la societat el RACC, a través de la seva Fundació, es preocupa, mobilitza i crea estats d’opinió per millorar la mobilitat i la seguretat viària.