Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Obres comença la reparació del pont del Camí Ral sobre la riera de Sant Simó

Escoltar

El Servei d’Obres comença la reparació del pont del Camí Ral sobre la riera de Sant Simó

Les obres al mur del marge dret a la ronda de Miguel de Cervantes també s’iniciaran en breu

El Servei d’Obres de l’Ajuntament va començar la setmana passada els treballs de reparació del pont del Camí Ral sobre la riera de Sant Simó. Amb motiu de la realització de les obres, avui fins a les 18h estarà tancat l’accés al trànsit de vehicles al tram del Camí Ral entre la ronda de Joan d’Àustria i la carretera N-II. Es tracta però d’un tall puntual, i no es preveuen noves afectacions al trànsit.

 

Les obres es realitzen per resoldre el descalçament dels fonaments del mur del marge dret al tram de riera situat just aigües avall del pont, així com l’erosió que afecta la travessa situada a la llera. Els treballs consisteixen en formigonar la llera de la riera entre les piles del pont i la travessa situada aigües avall. També es reforçarà amb escullera el fonament del mur del marge dret i es conduiran les aigües cap el pont de l’N-II per facilitar el desguàs de la riera.

 

 

Obres al mur del marge dret

 

En les pròximes setmanes està previst també començar la reparació dels fonaments del mur del marge dret de la riera de Sant Simó en el tram entre el Camí de les Cinc Sènies i el carrer de Francisco Herrera, d’uns 240 m de llargària. L’erosió va provocar l’any passat l’esfondrament d’un tram de 40 m del mur a l’alçada del carrer de Sancho Panza.

 

Les obres contemplen la realització d’una escullera d’1 m d’alçada per sobre el nivell de la riera que protegeixi el peu del mur actual, i es reconstruiran el tram del mur esfondrat i la vorera de la ronda de Miguel de Cervantes. També s’instal·larà una tanca de protecció de vianants.

 

 

Finançament de la Diputació

 

La Diputació de Barcelona aportarà la inversió necessària per dur a terme les dues actuacions urgents, mitjançant una subvenció que forma part del Pla de Concertació Xarxa de Municipis de Qualitat.

 

Les obres de reparació del pont han estat adjudicades a l’empresa Vialitat i Serveis SL per un import de 25.712,43 € (IVA inclòs), i es preveu estiguin enllestides a finals d’aquesta setmana. La reparació del mur, que està pendent d’adjudicació, començarà també en breu, estan pressupostades en 122.084 € (IVA inclòs) i té un termini d’execució previst de 7 setmanes.