Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus crea el Programa de Finançament Avançat per acostar emprenedors i inversors privats

Escoltar

El TecnoCampus crea el Programa de Finançament Avançat per acostar emprenedors i inversors privats



El TecnoCampus Mataró-Maresme ha presentat avui al migdia en roda de premsa el Programa de Finançament Avançat, que representa un salt endavant en les politiques que es duen a terme a la ciutat i a la comarca de suport al teixit productiu en matèria de finançament. Mitjançant dues noves iniciatives (Club i Fòrum d’Inversió), el programa aproparà els projectes empresarials innovadors o de base tecnològica a fonts de finançament privat, des del capital llavor fins al capital risc.




L’aposta per l’emprenedoria i la innovació del Tecnocampus Mataró-Maresme, juntament amb altres entitats com l’IMPEM, el Consell Comarcal del Maresme i la FAGEM, dóna ara com a fruit el naixement d’un Club d’Inversió centrat en empreses que es troben en etapes molt primerenques o en fase de desenvolupament del producte. Aquest club és una plataforma de trobada d’inversors privats del territori del Maresme, amb la voluntat d’integrar les xarxes d’inversió que hi ha a Catalunya. Estarà formada per business angels, empresaris, familiy offices i altres persones i organitzacions amb capacitat inversora.

 

Per apropar els membres del Club d’Inversió als projectes empresarials en els quals poden invertir, es duran a terme diversos fòrums d’inversió. Es tracta de trobades innovadores i d’alt valor afegit on s’apropen les fonts de finançament privat i les iniciatives emprenedores. El primer d’aquests fòrums es va dur a terme el passat mes d’abril com a cloenda del programa Èxit d’Acceleració Empresarial, amb molts bons resultats.

 

El Programa de Finançament Avançat té el suport de la Diputació de Barcelona i la participació d’algunes de les més importants xarxes d’inversors privats catalanes, com són BANC, Keiretsu Forum i Necotium.

 

 La presentació s’ha fet avui a la seu del TecnoCampus Mataró-Maresme amb la participació del seu president, Miquel Rey, acompanyat d’Antoni Abad, president de l’Associació Business Angels Network de Catalunya (BANC); Roser Moré, Presidenta de la FAGEM (Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme); Xavier Casares, president de Keiretsu Fòrum; i Jaume Siberta, inversor privat .