Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus organitza una xerrada sobre l’expansió de l’univers amb una experta a nivell mundial

Escoltar

El TecnoCampus organitza una xerrada sobre l’expansió de l’univers amb una experta a nivell mundial

Pilar Ruiz va formar part de l'equip que l'any 2011 va guanyar el Premi Nobel de Física



En el marc de les activitats programades aquest estiu, el TecnoCampus Mataró-Maresme ha aconseguit que una de les principals expertes a nivell mundial en investigacions sobre l’univers visiti el parc. Es tracta de l’astrofísica Pilar Ruiz Lapuente, membre de l'ICCUB (Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona) i professora del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona.



Aquesta investigadora forma part del grup de científics que va detectar per primera vegada l’acceleració de l’expansió de l’univers, als anys noranta, i que va ser guardonat amb el Premi Nobel de Física 2011. Un dels guardonats va ser el Dr. Saul Perlmutter, del Lawrence Berkeley National Laboratory de la Universitat de Califòrnia, als Estats Units. Perlmutter és el cap de l’equip internacional Supernova Cosmology Project, del qual és membre la Dra. M. Pilar Ruiz Lapuente. Els altres dos guardonats, el Dr. Brian P. Schmidt i el Dr. Adam G. Riess, lideren el grup High-Z Supernova Search Team.




La professora Ruiz Lapuente és coautora de l’article que va publicar el grup investigador liderat pel Dr. Saul Pelmutter, un treball científic distingit amb el premi Nobel de Física 2011 que descriu la descoberta de l’expansió accelerada de l’univers i l’existència d’un nou component, anomenat energia fosca, causant d’aquesta acceleració.



En la xerrada que tindrà lloc aquest dijous 28 de juny a la Sala de Graus de l’edifici del TecnoCampus al Rengle (avinguda d’Ernest Lluch, 32) a les 19 h, la investigadora farà una exposició sobre l'acceleració i expansió de l'univers, amb un llenguatge divulgatiu i entenedor per al públic en general.