Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els actes del 50è aniversari de Torre Llauder arriben a la seva fi

Escoltar

Els actes del 50è aniversari de Torre Llauder arriben a la seva fi

Comencen les activitats familiars relacionades amb l’exposició “De re rustica iluronensium”Els actes de celebració del 50 aniversari del descobriment de la vil·la romana de Torre Llauder, un dels jaciments arqueològics més notables del país, es van iniciar el passat 11 de maig. Des de la festa inaugural d’aquell dia, que va aplegar més de 700 mataronins, s’han succeït nombrosos actes commemoratius que el dia 14 de desembre arriben a la seva fi amb la conferència “Viticultura i món rural en època romana”, a càrrec del professor d’Història de la Universitat de Barcelona, Dr. Víctor Revilla. La conferència tindrà lloc a Can Palauet a les 19 h.


 

Al voltant del jaciment descobert per Marià Ribas i el seu equip s’han fet activitats diverses com ara rutes per la Mataró romana, una demostració de lluita romana, activitats educatives a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra, tallers de cuina romana, xerrades, conferències, seminaris i ha nascut el primer festival de música “Nits a Torre Llauder”. També han participat altres departaments de l’Ajuntament com ara l’IMPEM que amb diferents pastisseries de la ciutat han creat el mosaic de xocolata de Torre Llauder.

 

La història de la vil·la romana però es podrà seguir descobrint fins al 2 de juny del 2013 al Museu de Mataró amb l’exposició “Vil·la romana de Torre Llauder. De re rustica iluronensium”. La mostra s’acompanya d’activitats didàctiques adreçades a les escoles i activitats familiars de cap de setmana que es faran al Museu. El 9 de desembre a les 12 h van començar les activitats de desembre, “Un Nadal a la romana”, en la qual els nens van conèixer com era la ciutat romana d’Iluro, les seves festes i costums, i van descobrir que el mes de desembre celebraven una festa molt semblant al Nadal.

 

En els propers mesos hi haurà activitats diverses relacionades amb l’exposició del Museu i amb el món de l’arqueologia.

 

Cada dissabte a les 12 h es podrà seguir visitant el jaciment que es troba al Clos Arqueològic de Torre Llauder (avinguda de Lluís Companys, s/n), amb visita guiada sense reserva prèvia.