Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans que més emprin les deixalleries poden obtenir bonificacions de fins al 15% de la taxa de la brossa

Escoltar

Els ciutadans que més emprin les deixalleries poden obtenir bonificacions de fins al 15% de la taxa de la brossa

Les aportacions de residus quedaran enregistrades a una targetaLa regidora de Serveis Municipals, Núria Calpe, ha presentat aquest matí en roda de premsa el nou sistema de bonificacions per l’ús de les deixalleries municipals.


 

Aportar-hi residus a aquestes instal·lacions generarà descomptes a la taxa de les escombraries de l’any següent. Aquesta és una de les novetats introduïdes pel Govern Municipal en les ordenances fiscals 2012, en les quals s’han creat bonificacions de la taxa de la brossa per als usuaris que realitzin més de 5 aportacions de residus a les deixalleries municipals.

 

L’objectiu de la mesura és incentivar la gestió responsable dels residus domèstics i animar als ciutadans a fer servir les deixalleries, que a Mataró cada any recullen 11.800 tones de materials obsolets o malmesos com electrodomèstics, runes, matalassos, fustes, vidres, fluorescents, piles, pneumàtics, etc.

 

L’Ajuntament expedirà una targeta amb codi de barres que registrarà les aportacions que els ciutadans puguin fer a qualsevol de les deixalleries fixes (carrer de Francesc Layret, 74 i al carrer de Galicia, s/n) o a la deixalleria mòbil.

 

D’aquesta forma cada entrada que s’efectuï a les deixalleries quedarà registrada, mitjançant un lector de targes, amb els materials aportats i s’hi especificarà si aquests són bonificables o no.

 

La targeta es pot sol·licitar per Internet, a través del web www.mataro.cat, o presencialment, a les oficines d’atenció ciutadana i centres cívics. Ens pocs dies, el document serà enviat al domicili indicat per correu postal juntament amb una carta informativa.

 

Aquells que ja són usuaris habituals de les deixalleries rebran aquest estiu la targeta directament al seu domilici, on hi estaran comptabilitzades ja totes les entrades fetes des de l’1 de gener de 2012. Mentre no es disposi de la targeta amb codi de barres, els usuaris poden demanar a les deixalleries comprovants de les seves aportacions.

 

A través d’una aplicació del web municipal, els usuaris podran comprovar en qualsevol moment el nombre d’usos enregistrats i, per tant, calcular la bonificació de la que poden ser objecte l’any següent a la taxa de la brossa.

 

 

Les bonificacions

 

L’Ajuntament aplicarà les bonificacions automàticament en el rebut de la taxa de la brossa de l’any següent, en funció de la informació recollida a les targetes.

 

S’aplicarà un percentatge de bonificació segons els usos o número d’aportacions que s’indica a continuació:

 

De 5 a 10 usos : Bonificació del 5%

D'11 a 15 usos : Bonificació del 10%

Més de 15 usos : Bonificació del 15%

 

 

Quantitats de residus que comptabilitzen com a aportació

 

-Olis de cuina: mínim 1 litre

-Voluminosos (mobles, matalassos, cadires, etc.): mínim 1 m³

-Residus Aparells Electrònics (electrònica, electrodomèstics, fluorescents....)

-Grans electrodomèstics (rentadores, assecadores, forns, neveres...): 1 unitat

-Altres (Petits electrodomèstics, fluorescents, .....): 2 unitats

-Residus verds: poda mínima 1 m³

-Bateries de cotxes: mínim 1 unitat

-Piles: mínim 10 unitats

-Tòners: mínim 2 unitats

-Residus especials (dissolvents, pintures o vernissos): mínim 1 litre

 

 

Difusió de les bonificacions

 

El web de l’Ajuntament conté un nou minisite sobre les deixalleries de Mataró on es detalla on són, quins residus s’hi poden portar, com sol·licitar la targeta i com funciona el sistema de bonificacions.

 

També es col·locaran cartells a les deixalleries i a les cartelleres municipals.