Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Gegants de la Seu d’Urgell ballen a Mataró com a protagonistes de la Postal de Gegants

Escoltar

Els Gegants de la Seu d’Urgell ballen a Mataró com a protagonistes de la Postal de Gegants

La Família Robafaves i els Nans reben els convidats davant un nombrós públic

La Família Robafaves i els nans de Mataró han rebut aquesta tarda els convidats a la Postal de Gegants d’aquest any: els Gegants de la Seu d’Urgell, Abd al-Rahman, príncep musulmà del Califat de Córdova, i la seva esposa, Constança de Castellbó. Aquesta parella de gegants data de 1947, tot i que la tradició gegantera a les festes del Corpus de la Seu està documentada des del segle XVIII.

 

La Postal de Gegants és un dels actes institucionals de Les Santes, la Festa Major de la ciutat, i se celebra des de 1985. La Família Robafaves i els Nans de Mataró exerceixen d’amfitrions cap a uns altres gegants històrics o destacats per l’arrelament en la seva zona, els quals responen a la invitació formal mitjançant una postal franquejada. La Colla dels Gegants de Mataró edita aquesta postal i la distribueix entre el públic per donar a conèixer els convidats. Enguany se n’han fet 2.200 còpies.

 

 

Un acte protocolari

 

L’acte ha començat passades les 18h. En Robafaves i la seva esposa, la Geganta, la seva filla Toneta i el marit d’aquesta, en Maneló, acompanyats dels Nans, han sortit de l’Ajuntament per anar fins al Portal de Valldeix a rebre els Gegants de la Seu. Un cop allà, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha fet entrega d’un ram a la geganta convidada, Constança de Castellbó.

 

Tots els gegants han tornat després cap a l’Ajuntament on ha tingut lloc l’acte protocolari. L’alcalde ha agraït la visita i ha fet entrega al regidor de Cultura i Educació de La Seu, Jordi Martí, de dues reproduccions a escala d’en Robafaves i la Geganta i del llibre “Les Santes, Festa Major de Mataró”.

 

Per la seva part, els convidats han lliurat a Mataró com a regal institucional una reproducció del Beatus de la Seu d’Urgell, manuscrit miniat anònim del final del segle X i d'importació mossàrab que es conserva al Museu Diocesà d’Urgell, i un llibre sobre els atractius turístics del municipi.

 

Després de la foto oficial, ha tingut lloc el ball de l’Àliga, el ball propi dels Gegants de la Seu d’Urgell i el Ball de Quatre de la Família Robafaves. En acabar, els Gegants i els Nans han acompanyat els convidats fins al Portal de Barcelona, on s’han acomiadat, i han tornat a l’Ajuntament, on han tingut lloc les dormides.