Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars comencen la temporada amb 93 equips

Escoltar

Els Jocs Escolars comencen la temporada amb 93 equips

En aquesta edició s’ha introduït un nou esport: el korfball



Els Jocs Escolars 2012-2013 s’han iniciat aquest mes de novembre amb 93 equips inscrits que mouen al voltant d’un miler de participants. Primer van començar els esportistes de les categories més petites (prebenjamins, benjamins, alevins) en les modalitats de poliesportiu i futbol sala, després s’hi van incorporar la resta de categories amb les modalitats esportives de futbol sala i voleibol, i en els dies propers ho farà el bàsquet.


 

 

Diferents esports per a totes les edats

 

L’oferta esportiva d’aquesta edició compta amb esports individuals i d’equip així com la proposta del poliesportiu que és un tastet d’esports perquè els alumnes puguin conèixer diverses modalitats i iniciar-se en un conjunt de tècniques esportives. Segons la categoria, els alumnes poden practicar des de minibàsquet, minihandbol, futbol sala, futbol 7, volei circulació i minihoquei, fins a proves d’atletisme pista i cros.

 

Els esports d’equip que es poden triar són: bàsquet, handbol, futbol sala, futbol-7, voleibol i korfball (com a novetat d’aquest any en les categories infantil i cadet). Pel que fan als esports individuals, es pot fer atletisme pista, cros, curses d’orientació, escacs, natació, patinatge i tennis taula.

 

Els 93 equips inscrits pertanyen a 14 escoles públiques, 8 centres concertats de primària i secundària, 4 instituts de secundària, 3 entitats esportives i 2 entitats de la comarca.

 

Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat, i la competició es divideix en sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.

 

Per tal de potenciar l’activitat esportiva a l’etapa de secundària, es convoca el futbol-7 i el korfball els divendres a la tarda.

 

Pel que fa als àrbitres, es disposa d’un important col·lectiu que cobreix les necessitats dels diferents esports i que van assistir a una jornada de formació que va tenir lloc el passat dia 29 de setembre on es recorden i actualitzen els continguts dels Jocs Esportius en edat escolar. En la mateixa jornada es va fer l’acte de lliurament del nou equipament que portaran durant el curs. 

 

L’activitat es desenvolupa majoritàriament en els espais esportius de les pròpies escoles i en les instal·lacions esportives de titularitat municipal com són els pavellons esportius del carrer d’Euskadi, el Teresa Maria Roca i l’Eusebi Millan.

 

El Servei d’Esport Escolar i de Lleure de l’Institut d’Esports (IE) coordina els Jocs Escolars en els quals participen els centres escolars, les Associacions de Mares i Pares (AMPAS), les Associacions Esportives Escolars, monitors, delegats i els alumnes.

 

L’IE compta amb una comissió d’esport i escola que vetlla pel bon funcionament dels Jocs Escolars i canalitza les propostes en l’àmbit de l’esport escolar. La Comissió Esport i Escola està formada per representants de l’àmbit de l’escola pública i concertada i d’altres membres que pertanyen al Consell Rector de l’IE.