Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els joves de la Colla dels Gegants i Nans de Mataró fan pedagogia del Desvetllament Bellugós a les escoles

Escoltar

Els joves de la Colla dels Gegants i Nans de Mataró fan pedagogia del Desvetllament Bellugós a les escoles

És una de les accions per conscienciar els joves a respectar el ritual de la festaLa Colla dels Gegants i Nans de Mataró ja ha començat les sessions pedagògiques als instituts de la ciutat per conscienciar de la importància en la seguretat de la Nit Boja i en concret del Desvetllament Bellugós. Aquestes xerrades formen part dels paquets de mesures acordades per la Comissió tècnica que vetlla per la seguretat d’aquest acte que es va constituir el 27 de març amb diferents departaments de l’Ajuntament implicats en la festa.


 

L’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) i l’Institut Municipal d’Educació (IME) es van reunir amb els membres joves de la Colla dels Gegants i Nans de Mataró per preparar una estratègia educativa que incidís directament en els joves de la ciutat.

 

Un dels punts claus en aquesta estratègia és anar als instituts i escoles de la ciutat a fer pedagogia sobre la nit del 25. A través d’un powerpoint i elements gràfics s’estructura un missatge de conscienciació per tal de tenir una festa sense aglomeracions, sense vidre i amb un consum responsable.

 

L’escola Freta ha acollit aquestes primeres xerrades que s’aniran fent a altres centres educatius com ara el Cor de Maria i també als casals d’estiu i a les associacions de veïns, entre d’altres. La voluntat és que aquesta iniciativa vagi més enllà del problema actual i que esdevingui una taula de diàleg entre l’Ajuntament, colles institucionals que participen a la festa i centres educatius per treballar en positiu sobre Les Santes i els seus valors educatius i participatius. La campanya de sensibilització continuarà amb accions a través de les xarxes 2.0.

 

Una altra de les mesures que s’han establert a les reunions de la Comissió tècnica per actuar en la seguretat de la Nit Boja, és el reforç en la recollida de vidre i en la neteja de l’espai on es desenvolupa l’acte per tal de minimitzar l’elevat nombre de persones ferides per vidre que es produeix cada any.