Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient omplen de màgia els carrers de Mataró

Escoltar

Els Reis d’Orient omplen de màgia els carrers de Mataró

Prop de 700 persones han participat a la cavalcada



La cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient ha recorregut un any més els carrers de la ciutat. Prop de 700 persones han format part de la comitiva, entre membres de les comparses de les onze entitats de la ciutat participants i figurants de les 15 carrosses oficials, a més dels serveis de seguretat.

 

Pel que fa als vehicles i comparses de les entitats, han participat la Peña Cultural Al-Andalús, la Casa de Andalucía, la Confraria de la Coronació d'Espines, l’Associació de Veïns de la Llàntia, l’Associació Colla Gegantera d'en Ton de Salesians Mataró, la Peña Bética de Mataró, el Club Hoquei Mataró, l’ONCE, els Armats de Mataró, l’Associació de Veïns de la Cornisa i el Grup de Rem de Capgrossos Mataró.

 

Després de les entitats han desfilat les comparses i carrosses oficials: els carters, el tren, les ratetes, el tramvia, l’avió, el vaixell, els arlequins, la Blancaneus, l’oca, Egipte, les joguines, l’iceberg, i les carrosses dels tres Reis.

 

La cavalcada ha sortit puntual, a les 17.30 h, des de la plaça de Puerto Rico i ha continuat per la ronda d’Alfons X el Savi, la plaça d’Espanya, el camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda de Leopoldo O’Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda d’Alfons XII, la plaça d’Alexander Fleming, el camí Ral, La Rambla, la plaça de Santa Anna i La Riera. Al llarg del recorregut, s’han repartit 1.700 kg de caramels sense gluten.

 

Cap a les 20 h, la comitiva ha arribat a l’Ajuntament, on l’alcalde, Joan Mora, i els Reis d’Orient han fet els seus discursos des del balcó de La Riera.

 

En el seu discurs, l’alcalde ha demanat “salut i feina” per a la ciutat. “Ens calen oportunitats per als aturats i bones idees que ens ajudin a sortir de la crisi”, ha apuntat. Com “alcalde novell”, ha afegit, demana “un cabàs d’encerts per governar amb senderi i enteniment la ciutat”. 

 

El Rei Blanc ha recomanat a petits i grans guardar la il·lusió de la nit de Reis com un tresor. “Que la força dels somriures d’aquesta nit es perpetuï al llarg dels dies i us recordi la força de l’optimisme”, ha dit, i ha demanat a l’alcalde tenir cura “de gastar bé els diners de tots els ciutadans”.

 

El Rei Ros ha dit als nens i nenes que vénen carregats “de tones i tones de regals”, malgrat que enguany també estan “una mica tocats per la crisi” i ha emplaçat a tots els mataronins a sentir-se orgullosos “de com som i no del que tenim”.

 

El Rei Negre ha recordat als nens i nenes que la imaginació “és la joguina més fabulosa” i ha dit que Mataró, per tenir ciutadans de molts orígens diferents, “és una ciutat afortunada de poder compartir la saviesa i la cultura de tants països”.

 

 

Retransmissions de Mataró Ràdio i m1tv

 

Aquest any, Mataró Ràdio ha fet la retransmissió de la cavalcada amb una programació especial des de les 17.30 h. Aquesta programació especial i l’arribada de la cavalcada a La Riera també s’ha pogut seguir en directe des de la megafonia instal·lada per l’Ajuntament al centre de la ciutat.

 

Per la seva part, les càmeres d´m1tv també han retransmès la cavalcada amb un programa especial a partir de les 19 h.