Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa Casas reforça amb nous autobusos de més capacitat les línies que uneixen Mataró i Barcelona

Escoltar

Empresa Casas reforça amb nous autobusos de més capacitat les línies que uneixen Mataró i Barcelona

Altres línies del Maresme també renoven els vehicles

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i el conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, junt amb la regidora de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró, Núria Calpe, han presentat avui els 5 nous autobusos que s’incorporen a la flota d’Empresa Casas amb l’objectiu de millorar les connexions en transport públic des del Maresme; en concret, entre Mataró i la ciutat de Barcelona.

 

Per al director general, la mesura “és la solució a les necessitats de mobilitat d’un gran nombre de població que es desplaça a diari al llarg de l’àrea d’influència de Barcelona i, més concretament, a la franja de la costa del Maresme, amb una millora notable de la qualitat del servei ofert”. El conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, ha destacat “la inversió d’1,2 milions d’euros realitzada per Empresa Casas per fer efectiva la incorporació d’aquests 5 nous autobusos, que suposen un enorme pas endavant en la millora del confort dels passatgers”.

 

 

Major capacitat de passatge assegut

 

A partir d’avui, els 5 nous autobusos s’incorporen al servei regular que actualment connecta diverses poblacions del Maresme entre elles i també amb Barcelona. Tres dels autobusos faran els itineraris de les línies C1 i C2, que en 35 minuts uneixen el centre de Mataró amb la plaça de Catalunya de Barcelona; seran tres vehicles articulats, amb una gran capacitat per passatgers asseguts. Els altres dos vehicles se sumaran a altres rutes entre localitats maresmenques.

 

Aquestes incorporacions revertiran en una reestructuració de la flota i una millora dels autobusos que realitzen altres serveis de l’Empresa Casas, com els enllaços entre Mataró i la Universitat

Autònoma de Barcelona.

 

Dels 5 nous autobusos, els 3 articulats han estat carrossats per l’empresa Sunsundegui, amb seu a Alsasua (Navarra), i són del fabricant suec Volvo, que destaca per la fiabilitat dels seus motors. Els 2 autobusos restants provenen de les plantes de producció de l’empresa Iveco, fabricant i carrossera d’autobusos, camions i altres vehicles industrials lleugers i pesats creada el 1975 i amb seu a Madrid i Valladolid.

 

Totes les unitats estan equipades amb rampa per garantir els desplaçaments i l’accés al transport públic de totes les persones amb mobilitat reduïda, i també incrementen el nombre de rètols lluminosos de LEDs (3 cada autobús), per millorar l’orientació dels passatgers. Els vehicles són d’última generació en requisits mediambientals i compleixen amb la normativa EURO V de la Unió Europea, amb sistema de recirculació interna de gasos (AGR) sense additius.

 

En matèria de seguretat, els autobusos incorporen un sistema contra incendis que detecta la temperatura del motor a través d’uns sensors col·locats a la part posterior de l’autobús i, en cas de temperatures elevades, expulsa un líquid a pressió similar al d’un extintor. A més, el sistema també incorpora tots els components de seguretat de la frenada amb portes obertes, plataforma desplegada, ABS, ASR i control d’estabilitat ESP. Tots els autobusos porten càmeres de seguretat per al conductor per a la marxa enrere i per a la segona porta.