Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Mora: “La ruïna econòmica exigeix responsabilitat per part de tots”

Escoltar

Joan Mora: “La ruïna econòmica exigeix responsabilitat per part de tots”

L’alcalde es compromet a portar al Ple una moció de CCOO i UGT contra la reforma laboral

L’alcalde, Joan Mora, ha insistit avui en la necessitat de treballar plegats, treballadors i empresaris, per lluitar contra la crisi econòmica. “Uns contra els altres no ens en sortirem. Canviaran alcaldes, canviaran governs, canviaran presidents, però el forat del país continuarà, la ruïna econòmica exigeix responsabilitat per part de tots”, ha declarat Mora després de reunir-se amb una delegació de CCOO i UGT, sindicats que aquest matí han protagonitzat un acte de protesta davant de l’Ajuntament.

 

“Venim d’uns anys de bonança on hem viscut molts per sobre de les nostres possibilitats, en particular les administracions. L’Ajuntament de Mataró ha viscut per sobre de les seves possibilitats, potser pensant que la bonança econòmica duraria sempre, i això s’ha acabat”, ha dit l’alcalde. Joan Mora ha advocat per “treure el sistema financer del funcionament normal de les administracions”, per evitar situacions com l’actual, en què l’Ajuntament paga “més de 10 milions d’euros en interessos a l’any al sistema financer, a qui hem anat a buscar diners per fer cada dia més i més i més coses”.

 

Ara, segons Mora és el moment de “treballar tots junts a favor de l’ocupació”. L’alcalde ha destacat la “voluntat de parlar i de diàleg” que ha copsat avui entre els representants sindicals amb qui s’ha reunit i ha demanat als empresaris la mateixa “responsabilitat de país per treure aquest país de la crisi”.

 

 

Moció al Ple municipal

 

La protesta dels delegats i delegades sindicals ha tingut lloc a les 10h. Unes 40 persones s’han concentrat davant del consistori per protestar contra la reforma laboral en el marc de les convocatòries de CCOO i UGT als principals ajuntaments catalans. Una representació dels sindicats s’ha reunit amb l’alcalde i li ha fet entrega d’una proposta de moció contra la reforma perquè sigui debatuda pel Ple municipal.

 

L’alcalde s’ha compromès a portar la moció a debat del Ple, i ha mostrat la seva confiança en què els grups polítics la debatin i assoleixi “el màxim recolzament”.

 

Els representants sindicals han volgut fer constar que l’acte d’avui no ha estat una protesta contra l’Ajuntament i s’han mostrat satisfets pel compromís de l’alcalde de portar la moció al Ple. “És l’actitud que nosaltres voldríem en totes les administracions”, ha dit Lluís Torrents, secretari comarcal d’UGT del Maresme.