Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Acadèmia de Cinema tria el film “Blancanieves”, rodat a Mataró, per representar Espanya a la cursa dels Oscar

Escoltar

L’Acadèmia de Cinema tria el film “Blancanieves”, rodat a Mataró, per representar Espanya a la cursa dels Oscar

Competirà per obtenir l’estatueta com a millor pel·lícula de parla no anglesa

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha triat la pel·lícula “Blancanieves”, escrita i dirigida per Pablo Berger, com a representant espanyola en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa en la 85 edició dels Oscar de Hollywood.

 

El film va rodar interiors a Mataró, en concret a una casa particular situada al número 1 (bis) del carrer de Sant Francesc d’Assís. El rodatge a la ciutat va tenir lloc l’1 i 2 d’agost de 2011.

 

“Blancanieves”, un film mut i en blanc i negre, és una atípica versió del conte dels germans Grimm ambientada a la Sevilla dels anys 20 del segle passat. La pel·lícula està protagonitzada per la jove debutant Macarena García –en el paper d’una Blancaneu torera–, Maribel Verdú com a la madrastra, el mexicà Daniel Giménez Cacho com al pare de la Blancaneu, i Ángela Molina com a l’àvia. Es tracta d’una coproducció europea entre Arcadia Motion Pictures i Mama Films per part espanyola, Noodles Production per part francesa y Motion Investment Group per part belga.

 

El 10 de gener es donarà a conèixer si el film passa el filtre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood i resulta escollit finalista per competir per l’estatueta. Si és una de les cinc candidates, caldrà esperar el desenllaç de la cursa el 24 de febrer en la cerimònia d’entrega dels Oscar.

 

La “Blancanieves” de Pablo Berger també competirà en la 55 convocatòria dels Premis Ariel, a l’apartat de millor pel·lícula iberoamericana. La pel·lícula va obtenir un gran èxit de públic i crítica al Festival Internacional de Cinema de Toronto i opta a la Concha de Oro al de Sant Sebastià.