Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament acorda amb “la Caixa” posar a disposició de Mataró una desena de pisos per a lloguer social

Escoltar

L’Ajuntament acorda amb “la Caixa” posar a disposició de Mataró una desena de pisos per a lloguer social

Els serveis municipals gestionaran la selecció dels beneficiaris

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb Servihabitat (empresa de serveis immobiliaris de “laCaixa”, CaixaBank) per posar a disposició de Mataró una desena de pisos per destinar-los a lloguer social de famílies de la ciutat afectades per desnonaments o necessitats d’emergència social.

 

La regidora d’Habitatge, Montserrat Rodríguez, va anunciar ahir l’acord durant la reunió del Ple municipal del mes de desembre. Tècnics municipals començaran a visitar els possibles pisos la setmana que ve per comprovar les condicions dels habitatges amb l’objectiu que es puguin posar a lloguer el més aviat possible.

 

L’Ajuntament, mitjançant els serveis de Benestar Social i Mediació Ciutadana, determinarà els criteris d’accés a aquests habitatges i farà la selecció de les famílies beneficiàries. Servihabitat no ha demanat al consistori cap contraprestació a canvi de facilitar aquests pisos per a lloguer social.

 

Es preveuen quotes mensuals de 150 € a pagar pels llogaters, tot i que en casos justificats i de mutu acord entre l’Ajuntament i Servihabitat es podrà optar per lloguers encara més assequibles.

 

 

Comissió per prevenir i evitar desnonaments

 

L’Ajuntament de Mataró va impulsar i posar en marxa el passat mes de febrer la Comissió especial mixta per prevenir i evitar desnonaments, amb representants dels grups municipals, entitats i tècnics municipals, entre altres. La comissió ha treballat en diferents fronts: ha elaborat protocols d’actuació per atendre persones en situacions d’impagament de quotes de l’habitatge, ha trobat interlocutors de les diferents entitats bancàries que operen a la ciutat per tractar els casos de possibles desnonaments i ha intentat tancar acords per a la cessió d’habitatges.

 

També des del passat febrer, el Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament ha posat en marxa la intermediació hipotecària per acompanyar els afectats en la seva negociació amb els bancs. Fins al moment s’han atès 136 casos de propietaris que havien deixat de pagar les quotes de l’habitatge (122 relacionats amb hipoteques i 14 per impagament de lloguers) i cap d’ells ha acabat en desnonament. Un 18% dels casos ha conclòs amb la dació de l’habitatge; en un 8% s’ha negociat una dació amb lloguer per romandre dins el mateix habitatge; en un 17% s’ha refinançat el deute i en un 8% dels casos s’ha derivat a altres serveis o institucions. Per últim, un 39% dels casos es troben encara en curs i pel que fa al 10% restant no s’ha arribat a acord satisfactori entre les parts.