Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament cerca inversors i oportunitats de promoció econòmica a la Federació Russa

Escoltar

L’Ajuntament cerca inversors i oportunitats de promoció econòmica a la Federació Russa

La regidora Montserrat Rodríguez participa al Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia

Mataró busca oportunitats de desenvolupament en mercats emergents com la Federació Russa. La tercera tinent d’alcalde, Montserrat Rodríguez, forma part de la delegació que ha viatjat aquests dies a Moscou encapçalada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per participar en el Fòrum empresarial Catalunya-Rússia.


 

L’objectiu és bàsicament localitzar inversors per a les zones en desenvolupament urbanístic i presentar la ciutat de Mataró a diferents agents econòmics, sobretot els relacionats amb el turisme, per tal que es decideixin a establir relacions econòmiques amb la capital del Maresme.

 

La regidora Montserrat Rodríguez, que també és presidenta de PUMSA, participarà en el programa general dissenyat pels organitzadors del Fòrum i, concretament, en les trobades i workshops dissenyats al voltant del sector de les infraestructures, la construcció, i la promoció immobiliària.

 

Per aquest motiu, s’ha editat un dossier sobre la ciutat de Mataró que recull, a part del seu potencial com a ciutat mediterrània, quins són els principals sectors en desenvolupament al litoral i al centre de la ciutat (El Rengle, Can Cruzate, Iveco-Renfe-Farinera), així com els futurs sectors en creixement a la perifèria (Els Turons i El Sorrall).

 

La delegació que ha viatjat a la Federació Russa està formada per representants d’un centenar d’empreses i institucions, que estan a Moscou entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre.

 

El Fòrum empresarial Catalunya-Rússia és una missió empresarial i institucional, organitzada pel Barcelona Meeting Point amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i la patronal Foment del Treball. Per la Generalitat el viatge és una prioritat per internacionalitzar les empreses catalanes i mostrar la qualitat i el potencial de l’economia en els mercats emergents. Rússia n’és un dels màxims exponents, amb un creixement al voltant del 4% per als propers dos anys. Catalunya es vol consolidar com un soci comercial ferm d’aquest país, i augmentar i consolidar l’increment de les exportacions catalanes en territori rus, les inversions econòmiques directes a Catalunya, i el turisme, que ha crescut exponencialment aquests últims anys fins a ser la destinació preferida pels russos que visiten l’Estat espanyol.