Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament crea un equip de treball per garantir el bon desenvolupament de la Nit Boja

Escoltar

L’Ajuntament crea un equip de treball per garantir el bon desenvolupament de la Nit Boja

Es treballarà en els àmbits cultural, educatiu, via pública, comerç i comunicació



El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Joaquim Fernàndez, ha presidit avui la primera reunió de la Comissió tècnica per garantir un bon desenvolupament de la Nit Boja: Desvetllament bellugós, Escapada a negra nit, Pujada Tabalada i La Ruixada.


 

La comissió té per objectiu posar sobre la taula les problemàtiques i les actuacions que s’han de portar a terme des de l’Ajuntament per tal de millorar i garantir el bon funcionament d’un dels actes més multitudinaris de Les Santes, la Nit Boja.

 

L’equip de treball està format per tècnics municipals vinculats als serveis i organismes autònoms implicats en el desenvolupament de l’acte: IMAC, Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Institut Municipal d’Educació (IME), Via Pública (Protecció Civil i Policia Local), Serveis i Manteniment i Relacions Institucionals.

 

La Nit Boja és un dels actes que ha anat creixent més en els últims anys, fet que provoca tant problemes de massificació com actes incívics i de seguretat. La preocupació per aquestes problemàtiques, compartida per les colles participants en la festa, ha portat el Govern a replantejar i buscar solucions per a la nit del 25 de juliol.

 

A la reunió s’han plantejat diferents solucions que s’han de treballar i consensuar com la contraprogramació d’un acte en un altre punt de la ciutat que descongestioni La Riera i el Parc Central, així com la voluntat de reduir el consum d’alcohol (botellada) i eradicar o minimitzar l’ús d’ampolles i gots de vidre en l’espai on es desenvolupa la festa. Aquesta preocupació ve donada per la gran quantitat de ferits per talls de vidre que s’estan donant els últims anys.

 

Una altra actuació que ha plantejat la comissió és fer pedagogia de la Festa Major als més joves, per tal de donar-los a conèixer el valor i el significat de la Festa Major de Mataró i en concret la Nit Boja. La campanya està previst que s’adreci als alumnes d’ESO.