Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament estudia prohibir l’entrada d’ampolles i gots de vidre al Parc Central durant La Ruixada

Escoltar

L’Ajuntament estudia prohibir l’entrada d’ampolles i gots de vidre al Parc Central durant La Ruixada

El vidre provoca molts ferits per talls als peus



La Comissió tècnica per garantir un bon desenvolupament de la Nit Boja: Desvetllament bellugós, Escapada a negra nit, Pujada Tabalada i La Ruixada, s’ha reunit per tercera vegada per tal de seguir treballant en la millora i el bon funcionament d’un dels actes més multitudinaris de Les Santes.


 

Un dels punts claus en què els diferents tècnics municipals implicats coincideixen és en la problemàtica que genera el vidre (ampolles i gots) sobretot al Parc Central durant l’acte de La Ruixada. El fet que molts dels assistents van amb calçat destapat genera un perill que l’any passat ja es va poder comprovar amb l’elevat nombre de persones que la Creu Roja va haver d’atendre per talls als peus.

 

Així, una de les mesures que s’estan treballant és la d’eradicar o minimitzar l’ús d’ampolles i gots de vidre i també llaunes en l’espai on es desenvolupa la festa.

 

En aquest sentit, la comissió entén que és imprescindible el control d’accés de vidre al recinte i per tant s’està estudiant la millor manera de fer el control per no afectar l’entrada del públic al recinte. Per facilitar la prohibició de l’accés de vidre al Parc, una de les mesures a prendre seria posar més contenidors de vidre a la part final de la Pujada Tabalada (a La Riera a tocar de la plaça d’Espanya).

 

El vidre també és un problema durant el Desvetllament Bellugós i s’ha considerat que es podria minimitzar aquest risc netejant el recorregut de La Riera entre la baixada i la pujada dels participants.

 

En aquesta línia, els membres de la comissió tècnica també destaquen la importància de treballar en la direcció de conscienciar a la població del respecte pel ritual de la festa. Sobre aquest tema s’estan analitzant diferents vies com és la d’incidir en els centres educatius de secundària, així com algunes campanyes d’impacte directe a càrrec dels mateixos membres de la Colla dels Gegants de Mataró i voluntaris per tal de dissuadir la gent en l’excés del consum d’alcohol.

 

La seguretat de la nit del 25 de juliol va ser un dels principals temes que es va parlar en l’últim Plenari de Santes celebrat aquest dilluns i també es va incidir en què cal la conscienciació cívica començant amb la participació dels mateixos implicats a la festa.