Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament estudia totes les opcions d’ubicació de l’escola Angeleta Ferrer mentre no es disposi d’un nou edifici

Escoltar

L’Ajuntament estudia totes les opcions d’ubicació de l’escola Angeleta Ferrer mentre no es disposi d’un nou edifici

L’alcalde aposta per mantenir una escola pública al centre de la ciutatL’Ajuntament de Mataró estudia totes les possibles ubicacions de l’escola Angeleta Ferrer mentre no es disposi d’un nou equipament escolar al centre de la ciutat. L’alcalde, Joan Mora, s’ha compromès amb els pares a estudiar totes les alternatives, tot i que de moment els 221 alumnes del centre educatiu començaran les classes a l’escola Torre Llauder a partir del proper dilluns, tal i com estava previst.


 

El Centre Cívic Pla d’en Boet va acollir ahir a les 19h una reunió informativa, organitzada per l’Ajuntament de Mataró, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la direcció de l’escola Angeleta Ferrer, adreçada als pares i mares dels alumnes d’aquest centre escolar amb motiu del seu tancament dijous després de detectar patologies estructurals a l’edifici de la plaça de Cuba.

 

L’alcalde, Joan Mora, i el director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament, Josep Vicent Garcia, van presidir la reunió. Prèviament havien mantingut una trobada amb el Consell Escolar del centre.

 

La reunió, a la qual van assistir unes 250 persones, es va iniciar informant als assistents de les patologies detectades a l’edifici (aluminosi en una part de l’immoble) i la propera actuació que s’hi farà. Els treballs s’iniciaran de manera immediata amb l’objectiu d’estabilitzar l’edifici i evitar qualsevol risc.

 

L’alcalde va puntualitzar que la decisió de tancar el centre es va prendre amb l’objectiu de vetllar per la màxima seguretat dels alumnes. Joan Mora també va manifestar que la prioritat del Govern és mantenir una escola pública al centre i en aquest sentit va reclamar a la Generalitat que tiri endavant la construcció urgent d’un nou equipament a l’antiga fàbrica paperera Can Fàbregas, a l’àmbit Lepant-Churruca.

 

En el transcurs de la reunió, els pares van demanar a l’Ajuntament i la Generalitat que s’estudiï, per una banda, la possible rehabilitació de l’edifici de la plaça de Cuba, i per l’altra, alternatives a la ubicació provisional del centre a l’edifici de l’escola Torre Llauder, com per exemple la possibilitat d’ubicar mòduls provisionals al Parc Central. L’alcalde va prendre el compromís d’analitzar conjuntament amb els interessats totes les possibilitats, tot i que la solució més immediata és el trasllat a l’escola pública Torre Llauder perquè els alumnes puguin seguir el curs escolar.

 

De moment, a partir de dilluns l’escola Torre Llauder compartirà els seus espais amb alumnes i equip docent de l’Angeleta Ferrer. Torre Llauder té una sola línia i espai per allotjar-ne dues. Per tal de donar cabuda als nous alumnes, la Generalitat farà obres menors per habilitar els espais necessaris. Les dues escoles però mantindran el seu projecte educatiu.

 

Paral·lelament a la reunió del Centre Cívic Pla d’en Boet, el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, es va trobar amb la comunitat educativa de l’escola Torre Llauder per informar-los de la nova situació.

 

 

Classes de l’Escola Municipal de Música de Mataró

 

Les classes de l’Escola Municipal de Música de Mataró que es feien a l’edifici de l’Angeleta Ferrer es traslladen també a partir de dilluns 12 de novembre a l’edifici de l’escola Torre Llauder. El trasllat afecta a 96 alumnes, dels quals 38 són de cursos d’iniciació i 58 de cursos d’instrument. Les famílies dels alumnes han estat informades per telèfon i/o correu electrònic.