Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa de mitjancer entre els propietaris de Cristalleries i una constructora per enderrocar l’edifici

Escoltar

L’Ajuntament fa de mitjancer entre els propietaris de Cristalleries i una constructora per enderrocar l’edifici

L’objectiu de les obres és garantir la seguretat i evitar la degradació

L’Ajuntament ha fet de mitjancer entre els propietaris de l’antiga fàbrica de Cristalleries de Mataró i una empresa constructora per promoure l’enderroc de l’edifici amb l’objectiu de garantir la seguretat i posar fi a la degradació a la que estava sotmès. Les obres, que van començar dilluns, no representaran cost econòmic per a cap de les parts implicades.


 

L’edifici de Cristalleries, situat al carrer de la Foneria número 9 del polígon de Mata-Rocafonda, estava en desús des que la històrica cooperativa mataronina va presentar concurs de creditors. En els últims temps havia estat objecte de diversos actes de desballestament il·legal i robatori de materials de construcció com ferros o bigues, fet pel qual la Policia Local havia hagut d’aixecar diverses actes.

 

El mal estat de l’edificació podia representar tant un perill per a la seguretat dels intrusos com per a aquells que manipulessin descontroladament el fibrociment (uralita), fet que va motivar que el passat 27 d’abril, l’Ajuntament requerís a Cristalleries de Mataró que enderroqués l’estructura de l’edifici que quedava en peu i en perill d’esfondrament o efectués el tancament total de l’edifici, a fi d’evitar l’accés incontrolat de persones amb perill per la seva integritat física.

 

A través del president de l’antiga cooperativa, l’Ajuntament va contactar amb els advocats i l’administrador judicial del concurs de creditors, el qual va demanar autorització judicial per poder contractar a una empresa d’enderrocs que es fes càrrec de l’obra a canvi de quedar-se amb el material que encara hi quedava a la finca.

 

L’empresa Vialser SA va arribar finalment a un acord amb l’administrador judicial per encarregar-se dels treballs, que va iniciar dilluns passat 30 d’abril, després que la Policia Local s’hagi ocupat el passat cap de setmana de desallotjar les persones que estaven extraient material de la fàbrica. Mentre duren els treballs, hi haurà vigilància privada al recinte.