Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa proves per comprovar la consistència del ferm del carrer de Sant Antoni

Escoltar

L’Ajuntament fa proves per comprovar la consistència del ferm del carrer de Sant Antoni

L’alcalde, la regidora de Via Pública i la regidora d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient es reuneixen de nou amb els veïns afectats

L’Ajuntament fa proves en el ferm del carrer de Sant Antoni per comprovar si s’ha vist afectat  per l’ensorrament de dues cases contigües el 23 de febrer i el 27 de març. El carrer està tancat al trànsit de vehicles des de la caiguda de la primera casa.

 

Les proves són de dos tipus. Unes estan orientades a conèixer si el ferm es manté en les mateixes condicions de resistència que es van definir per a la seva urbanització, i consisteixen en treure mostres del ferm i comprovar la seva resistència. Les altres estan adreçades a conèixer la intensitat de les vibracions provocades pel trànsit al carrer de Sant Antoni i analitzar si poden afectar o no als edificis. Això s’aconseguirà instal·lant geòfons propers a les cases per mesurar les vibracions quan passi un autobús i un camió de recollida d’escombraries. Les primeres proves es fan aquesta setmana. Les segones es faran al setembre. El carrer no es reobrirà al trànsit fins conèixer el resultat d’aquestes proves.

 

Dilluns passat, 16 de juliol, l’alcalde, Joan Mora, la regidora de Via Pública, Núria Calpe i la regidora d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Montserrat Rodríguez, es van reunir amb els veïns afectats pels ensorraments per informar-los de les darreres decisions preses en relació a l’estat dels edificis i del carrer. L’Ajuntament ha donat a conèixer les conclusions dels dos informes que havia encarregat: d’una banda un estudi geològic sobre l’estat del subsòl i de l’altra el peritatge sobre l’estat dels edificis que ha dut a terme l’Associació de Consultors d’Estructures.

 

Els estudis recomanen a l’Ajuntament fer les proves en el ferm i als propietaris de les finques fer un seguit d’actuacions per garantir la consolidació de les mateixes i assegurar així l’estabilitat de la zona. Les actuacions es concentren sobretot en l’edifici número 34, que ja va ser estintolat per l’Ajuntament, i que es troba encara en situació inestable, per la qual cosa s’hauran de fer nous treballs de consolidació que afecten a la seva fonamentació i a les mitgeres amb els números 36 i 32. En els propers dies, l’Ajuntament enviarà els decrets per demanar als propietaris que executin les obres precises.